Winkelmand

Je verzorging aanpassen aan je huidtype? Wij vertellen je hoe.

Deel dit artikel op Facebook

Niet iedere huid is hetzelfde en afhankelijk van leefstijl, aanleg en invloeden van buitenaf hebben verschillende mensen verschillende huidtypen. Het is belangrijk om te weten in welke categorie je valt, om zodoende je verzorgings- en scheerroutine hierop aan te passen, en huidirritaties te voorkomen. Hier lees je welke verschillende huidtypen er zijn, en hoe je deze het beste kunt scheren en verzorgen.

Huidtype #1: Normale huid

Een huid die niet te droog en niet te vet is, weinig tot geen oneffenheden heeft en prettig, zacht en soepel aanvoelt noemen we een normale huid. Dit huidtype wordt niet vettig gedurende de dag, en heeft weinig tot geen problemen bij het scheren.

Dat wil niet zeggen dat je, wanneer je een normale huid hebt, alle huidverzorging links kunt laten liggen. Het is juist de bedoeling deze zo goed mogelijk te verzorgen en te beschermen zodat de huid in goede conditie blijft. Bescherm je huid dus tegen de zon met een goed UV filter, en blijf je gezicht goed reinigen, hydrateren en scrub van tijd tot tijd met een milde scrub.  

Huidtype #2: Droge huid

Maar liefst 25% van alle mensen heeft te maken met een droog huidtype. Een droge huid heeft een matte uitstraling en produceert in principe te weinig talg, waardoor deze ruw aan kan voelen, vaak schilferig is en een trekkerig gevoel geeft na het wassen en scheren. Een droge huid kan ook gevoelig zijn voor roodheid en eczeem en krijgt bovendien sneller rimpels en droogtelijntjes. Voor zo’n droge huid kun je genetische aanleg hebben, maar het kan ook een gevolg zijn van een tekort aan vitamine A en B, te vaak en te heet wassen met zeep of bepaalde weersinvloeden. (link weersinvloeden blog).

Last van een droge huid? Gebruik dan geen zeep voor het wassen van je gezicht en zet de douche niet te heet. Dep je huid droog met een handdoek en vermijd wrijven. Gebruik daarnaast een hydraterend scheerproduct zonder toegevoegde alcohol en zo min mogelijk parfum. De scheerlotion van The Shaving Institute voedt en verzorgt de huid door de toevoeging van o.a. jojoba olie, aloe vera en avocado olie, en maakt daardoor het gebruik van een aftershave lotion overbodig.   

Huidtype #3: Vette huid

In tegenstelling tot een droge huid wordt er bij een vette huid juist te veel talg aangemaakt. Een vette huid glimt hierdoor (ook direct na het douchen), heeft grove poriën en is gevoeliger voor acné, maar zal minder snel last krijgen van rimpels, omdat de huid vaak wat dikker is. Na het scheren is het risico op scheerwondjes, puistjes, of ingegroeide haartjes vaak groter.

Bij een vette huid is het daarom belangrijk om het gezicht goed te reinigen, maar wel met een daarvoor bestemd product. Ga voor een milde reinigingsgel en gebruik niet te hardnekkige producten, hierdoor verwijder je het natuurlijke beschermlaagje van je huid, en zal je huid als reactie daarop alleen nog maar meer talg aan gaan maken, wat een nog vettere huid als gevolg heeft. Hetzelfde geldt voor scrubben. Een vette huid kan veel baat hebben bij een paar keer per week scrubben, maar te hardnekkige producten hebben een averechts effect. Scrub ook niet te lang voor of na het scheren.  

Huidtype #4: Gecombineerde huid

Het woord zegt het eigenlijk al, een gecombineerde huid is een combinatie van een vette en droge huid. Hierbij gaat het vaak om een vettere T-zone (voorhoofd, neus en kin) en een droge huid op de overige zones. Een gecombineerde huid kan hierdoor een combinatie van scheerproblemen ondervinden. Dat wil zeggen puistjes en ingegroeide haartjes bij de kin en een trekkerig gevoel op de wangen.

Ga bij een gecombineerde huid daarom voor een combinatie van bovengenoemde tips. Gebruik geen zeep en niet te heet water, reinig goed je gezicht en gebruik een hydraterend scheerproduct met weinig of geen parfum. Wanneer je een hydraterende crème gebruikt, breng deze dan alleen aan op de droge delen van het gezicht.  

Huidtype #5: Gevoelige huid

Wanneer een droge huid snel last heeft van huidirritaties en allergische reacties, spreken we van een gevoelige huid. Een gevoelige huid is vaak dun, schilferig, vlekkerig en rood, kan slecht tegen hitte en kou, en heeft een sterke reactie op stress. Na het scheren kan de huid dan ook trekkerig en branderig aanvoelen en er kan huiduitslag ontstaan. Het gaat dan met name om rode bultjes op de wangen en in de nek.

Een gevoelige huid heeft veel aandacht nodig. Gebruik geen zeep voor het gezicht en zorg dat het water niet te heet is. Maak daarnaast zo veel mogelijk gebruik van hypoallergene producten, zonder alcohol, parfum en parabenen. Scheer liever niet te vaak en altijd met de haarrichting mee, en met een schoon en scherp mes.

Gebruik transparante scheerlotion voor het beste resultaat

Op zoek naar een goed scheerproduct om deze tips in werking te brengen? De scheerlotion van The Shaving Institute gaat huidirritaties tegen en laat een beschermend en verzorgend laagje achter op de huid. Daarnaast trekt de scheerlotion in de huid tijdens en na de scheerbeurt, zodat de lotion niet meer hoeft te worden afgespoeld met water, in tegenstelling tot het gebruik van scheerschuim. Ook bevat de lotion verzorgende ingrediënten zoals Jojoba-, Avocado olie en Aloë Vera en een subtiele frisse geurtje waardoor aftershavelotion niet meer noodzakelijk is.

Mocht je alweer toe zijn aan het verlengen van het ultieme scheergemak of wil je jouw eerste flacon bestellen?

Gemiddeld 60 scheer- & verzorgingsbeurten

Het nieuwe natscheren 

Scheer- en verzorgingslotion in één

Verleng hier jouw scheergemak


 Proberen voor 1,99? Klik hier!

Andere artikelen

Duurzamer scheren, hoe doe je dat?

Duurzamer scheren, hoe doe je dat?

Steeds meer consumenten en bedrijven werken aan een duurzame en verantwoorde levensstijl of productie, zodat de invloed op de planeet sterk verminderd wordt. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van...

Torso trimmen en scheren voor mannen

Torso trimmen en scheren voor mannen

We hoeven er geen doekjes meer om te winden: de moderne man scheert of trimt steeds vaker zijn lichaamsbeharing, met name de torso. Dit kan een behoorlijke klus zijn, zeker...

Laat je snor staan in november en steun Movember!

Laat je snor staan in november en steun Movember!

De jaarlijkse traditie van Movember loopt alweer even, dat betekent dat vele mannen hun snor deze maand laten staan. Voor sommigen is dit nieuw, dus hebben wij wat tips voor...

Schrijf je in en ontvang 10% korting!

Ontvang direct 10% korting op één flacon. Daarnaast blijf je altijd op de hoogte van leuke weetjes, interessante aanbiedingen en nieuwe ontwikkelingen over scheren en huidverzorging!

×
Welcome Newcomer