Winkelmand

Op weg naar een bewuste manier van scheren

Duurzamer scheren

Founder image

CO2-footprint

Wij hebben de ambitie om de CO2-footprint zo klein mogelijk te maken, zodat het lijkt alsof The Shaving Institute er straks nooit is geweest.

Tijdens de ontwikkeling van onze scheer- en verzorgingslotion was onze doel niet alleen om een geheel nieuw scheer product te ontwikkelen waarmee je je heel makkelijk scheert, maar ook waarmee je gelijktijdig je huid verzorgt. Daar begon het al, maar we gaan verder...

Lees verder
Founder image

Minimale impact met productie & transport

Ongeveer 40% van de mannen die zich scheert, heeft last van een droge en of geïrriteerde huid. Daarnaast vinden veel mannen hun dagelijks natscheerritueel een omslachtige bezigheid. Schuimresten op het gezicht en in de wastafel en de tijd die een scheerbeurt in beslag neemt, zijn de meest voorkomende ergernissen.

Van daaruit was het idee om een een niet schuimende scheer- en verzorgingslotion in één te creëren al snel geboren. Dit wilde wij zo effectief mogelijk doen. Door een zeer geconcentreerde lotion te ontwikkelen die zowel scheert als verzorgt.

Het resultaat: een kleine verpakking die door de brievenbus past, zonder dat je een aparte aftershavelotion of andere verzorgende crèmes nodig hebt. Dat reduceert productie, verpakking en transport.

Productie in eigen land

De gezegde "Wat van ver komt..." gaat in ons geval niet op. Onze producten worden dan wel in Duitsland ontwikkeld, echter de productie doen wij lokaal in Nederland. Zo kunnen we niet alleen de kwaliteit bewaken, maar beperken we ook het transport en dat scheelt weer CO2.

Product image
Founder image

100% recyclebare verpakking

Het materiaal waarvan wij de verpakking maken is 100% recyclebaar. Dat wil zeggen dat de flacon vermalen kan worden tot granulaat, waarna deze opnieuw kan worden gebruikt als grondstof voor de productie van een nieuw kunststof product.

Op dit moment onderzoeken we de mogelijkheid om onze huidige flacon van gerecycled kunststof te produceren. Hiermee kunnen we onze footprint nog verder verlagen. We houden je op de hoogte!

Waterverbruik tijdens het scheren

Het waterverbruik aan de wastafel ligt, per persoon, nét iets onder de 5 liter. Maar bij mannen die de kraan open laten staan tijdens de scheerbeurt, is dat helaas veel meer:

Natscheerders laten de kraan gemiddeld 2 minuten en 42 seconden lopen! Als we ervan uitgaan dat een wastafelkraan evenveel water doorlaat als een keukenkraan, namelijk 6,8 liter per minuut, dan tikt dat snel aan. Per scheerbeurt wordt er dan maar liefst 18,4 liter gebruikt.*

Daarnaast scheert bijna één op de vijf mannen zich onder de douche. Op de vraag waarom, kwam een even duidelijk als begrijpelijk antwoord. Jullie hebben een hekel aan de schuim-, gel- en zeepresten in de wastafel en op het gezicht.

Wij vonden dit niet meer van deze tijd. We hebben daarom een niet schuimend product ontwikkeld waarbij je maximaal 1 liter water verbruikt. Je maakt je gezicht nat, hoeft je scheermes slechts 3 keer af te spoelen met koud water en je spoelt je gezicht niet meer af na het scheren.

Product image

*Bron: Watergebruik Thuis 2016 | C8732 | © Kantar Public | juli 2017

Koud water gebruik is geen probleem

Nooit meer wachten tot het kraanwater warm wordt om je scheermes af te spoelen. Dat is nu gewoon mogelijk en scheelt tijd, water en energie.

Geen drijfgassen

Hoewel bij normaal gebruik drijfgassen niet schadelijk zijn voor de gezondheid, hebben wij ervoor gekozen onze producten niet in spuitbussen te verpakken.

Dierproefvrij

De grondstoffen in onze producten worden niet getest op dieren. Wel is het dermatologisch gestest.

Een aantal reviews uitgelicht

Ervaar óók het ultieme scheergemak

Jos van der Linden

Het lijkt zo eenvoudig, maar ik weet wat er allemaal bij komt kijken om een dergelijk product te krijgen zoals het nu is. Op scheergebied zet dit de norm. Hopelijk nog lang verkrijgbaar!

Ron Wellin

Eerst de proefflacon besteld en wist daarna vrij snel dat het mijn nieuwe gel/lotion zou worden. Het scheert veel gladder en na het scheren is het een kwestie van afvegen en klaar ben je. Ook geen uitslag daarna, hetgeen ik normaliter wel heb.

Ronald Winston

Een absoluut geweldig product. Ik had twee flacons besteld maar na twee scheerbeurten was ik er al uit er komt bij mij niets anders meer in huis. Heerlijk verfrissend, en super glad resultaat.

Luc van Amerongen

Het is verbazingwekkend hoe glad en snel het werkt. Geen vieze mesjes meer met gel of schuim dus ook de mesjes gaan langer mee. Makkelijk in gebruik. Je moet het eerst zelf ondervinden. Echt een aanrader.

Glenn

Scheren is nu een leuke bezigheid. Ik heb ook een mesje gebuikt dat vervangen moest worden en dat voelt als scheren met een nieuw mesje. Top aankoop

Albert Wolff

Een hele fijne scheerervaring. Het doet wat beloofd wordt. Weinig lotion nodig voor een geweldige scheerervaring. Ook voor een baard van een paar dagen.

97% van onze klanten beveelt ons aan

Probeer nu voor 1 week

Op scheergebied zetten we samen de nieuwe norm. Ervaar het zelf.

Probeer hierOf bestel een flacon
×
Welkom nieuwkomer