Winkelmand

Meest gestelde vragen

 • Zijn jullie scheer- en verzorgingslotions ook te gebruiken met een elektrisch scheerapparaat?
  Onze scheer- en verzorgingslotions zijn zeer goed te gebruiken met elektrische scheerapparaten die geschikt zijn voor natscheren. Wij raden het af, onze scheer- en verzorgingslotions te gebruiken met een elektrisch scheerapparaat dat niet geschikt is voor natscheren.

 • Is deze lotion in meerdere geuren verkrijgbaar?
  Onze scheer- en verzorgingslotion is er in 2 uitvoeringen. De vertrouwde "Fresh edition" met een licht frisse herengeur. Daarnaast hebben we een parfum vrije variant de "Pure edition". Ondanks dat deze geen parfum bevat heeft het toch een fris genderneutraal geurtje.
 • Hoe lang doe ik met één flacon van 100ml?
  Gemiddeld gaat een flacon zo'n 60 scheerbeurten mee. Bij dagelijks gebruik gemiddeld dus zo'n 2 maanden.
 • Hoe verloopt de levering van mijn flacon scheer- en verzorgingslotion?
  Elke flacon is verpakt in een stevige luxe verpakking. Al onze verzendingen worden verzorgd door PostNL. Maximaal 3 luxe verpakkingen gaan in één zending door elke standaard brievenbus.
 • Hoe lang duurt het voordat mijn product geleverd wordt? 
  Bestellingen op werkdagen voor 17:00 uur worden deze dag verstuurd .
 • Waar is de scheer- en verzorgingslotion verkrijgbaar?
  De lotions van The Shaving Institute zijn online verkrijgbaar in onze webshop of  bij Bol.com. De verpakking is zo ontwikkeld, dat deze door iedere standaard brievenbus past. Tevens zijn er een aantal geselecteerde verkooppunten in Nederland. Kijk voor adresgegevens op onze website. 

 • Kan ik de lotion in mijn handbagage meenemen?
  De inhoud van de flacon is 100ml en dus toegestaan in uw handbagage.

 • Heb ik na het scheren nog steeds een aftershavelotion nodig?
  Onze scheer- en verzorgingslotion bevat o.a. jojoba en avocado olie. Deze ingrediënten hebben een verzorgende werking, en trekken tijdens en na het scheren in de huid. Samen met de subtiele frisse geur wordt het gebruik van een aftershavelotion overbodig.

 • Zijn de producten van The Shaving Institute dermatologisch getest?
  Onze producten zijn door QACSlab (laboratorium gespecialiseerd in het testen van cosmetische producten) dermatologisch getest.

 • Waar worden de producten van The Shaving Institute geproduceerd?
  Alle producten van The Shaving Institute worden in Nederland geproduceerd.
 • Waarom is deze scheer- en verzorgingslotion ontwikkeld? 
  Eén van de oprichters van The Shaving Institute was jarenlang werkzaam als leverancier van specialty grondstoffen voor de cosmetische industrie. Hij ergerde zich ieder ochtend aan bestaande scheerproducten als schuim, gel en andere scheermiddelen. Geen zichtbare scheerlijnen, handen en wasbak onder het schuim, producten die met koud water moeizaam van het scheermes spoelen, een droge en geïrriteerde huid na het scheren. Hij besloot daarom met een aantal ervaren laboranten uit de cosmetica industrie zelf het ideale scheerproduct te ontwikkelen. Één product dat gebruiksgemak, snelheid, comfort en verzorging combineert.
 • Is de scheer- en verzorgingslotion een nieuw product?
  Onze scheer- en verzorgingslotions zijn compleet nieuwe producten, ontwikkeld in samenwerking met een Duits laboratorium in de cosmetica industrie. De opdracht was één scheerproduct te ontwikkelen waarbij gebruiksgemak, snelheid, comfort en huidverzorging samenkomt.

 

×
Welkom nieuwkomer