Winkelmand

Scheertips voor het ultieme scheergemak

Makkelijk natscheren en je huid meteen verzorgen. 

Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet, om je scheerervaring naast het gebruik van onze lotion nog aangenamer te maken.

4 tips voor natscheren met scheer- & verzorgingslotion

Een “gestreste” huid na een scheerbeurt is vaak het gevolg van de scheerbewegingen over de huid (o.a. door geen scherp scheermes te gebruiken of het gebruik van irriterende producten). De scheer- en verzorgingslotion van The Shaving Institute bevat diverse bestanddelen waardoor het scheermes makkelijk over de huid glijdt en irritatie van de huid zoveel mogelijk voorkomt. Tevens bevat de lotion diverse ingrediënten, zoals Jojoba, Avocado en Aloë Vera olie, die de huid na het scheren glad en soepel laten aanvoelen. Je hoeft dus na het scheren, je gezicht niet meer af te spoelen met water of een aftershavelotion te gebruiken.

1. Maak de huid goed vochtig voordat je gaat scheren

De juiste scheerrichting

Maak het gezicht voor het scheren goed vochtig met (het liefst warm) water. Je gezichtshaar wordt hierdoor zachter. De meest makkelijke scheerbeurt krijg je na het douchen. Doe een klein beetje lotion (1,5-2 ml) op je handpalm en veeg met je hand over je gezicht. Er vormt zich een dun laagje lotion op de huid.

Begin met scheren, spoel tussendoor je mesje af (dit kan gewoon met koud water) en klaar.

Indien gewenst kan je het gezicht nog even met je hand navegen of met een handdoek licht deppen. De lotion trekt in de huid en heeft een verzorgende werking met een licht fris geurtje. Je hebt geen aftershavelotion meer nodig. Kortom: een complete scheerbeurt, zonder geklieder in een fractie van de tijd.

2. Juiste scheerrichting

De juiste scheerrichting

De term 'meescheren' is hierin the way to go. Breng een dun laagje lotion aan op je gezicht (1,5-2 ml per scheerbeurt is al voldoende) en scheer met de haarrichting mee. Wanneer je huid het toelaat kun je gaan voor een nog gladder resultaat door het zogenoemde “uit- of opscheren”. U scheert dan volledig tegen de haarrichting in.

Het is belangrijk om het scheermesje een diagonale beweging over de huid te laten maken. Gebruik hierbij niet te veel druk en beweeg het mesje zo min mogelijk keer over dezelfde plek. Huidirritatie wordt hierdoor zoveel mogelijk beperkt.

Pas op! Door tegen de haarrichting in te scheren heb je een grotere kans op ingegroeide haren.

3. Zorg voor een scherp scheermes

De juiste scheerrichting

Een scherp scheermes scheert het prettigst en geeft over het algemeen minder huidirritatie. Onze scheer- en verzorgingslotion bevat diverse bestanddelen waardoor uw scheermes makkelijk over de huid glijdt. Je zult iedere scheerbeurt weer ervaren als comfortabel en gemakkelijk.

Spoel je scheermes na het gebruik goed af en berg het droog op. Zo houd je het scheermes in de best mogelijke conditie.

Gemiddeld 60 scheer- & verzorgingsbeurten

Het nieuwe natscheren 

Scheer- en verzorgingslotion in één voor het ultieme scheergemak!

Verleng hier jouw scheergemak

4. Aftershavelotion in plaats van aftershave

De juiste scheerrichting

De meeste aftershaves bestaan voor een groot deel uit alcohol en parfum. Alcohol heeft een ontvettende werking, waardoor je huid kan uitdrogen. Daarnaast kunnen parfums bij veel mensen huidirritatie veroorzaken.

Waarom dan toch aftershave?
Vroeger waren de scheermessen nog niet zo perfect als tegenwoordig met als resultaat dat je tijdens de scheerbeurt vaak kleine wondjes opliep. Het gebruik van aftershave na het scheren was niet alleen vanwege het parfum, maar vooral om de huidbeschadigingen te ontsmetten. Vandaar het branderige gevoel tijdens het aanbrengen.

Tijdens een scheerbeurt kan de huid geïrriteerd raken. De combinatie van scheren en alcohol is daarom meestal geen goede match. Er zijn daarom verschillende aftershaves ontwikkeld met verzorgende bestanddelen in plaats van alcohol. Deze aftershaves zijn meestal in de vorm van een balsem, lotion of als gel verkrijgbaar.

The Shaving Institute heeft haar lotion zo ontwikkeld, dat het scheermes soepel over de huid glijdt en zo min mogelijk huidirritatie veroorzaakt. Tevens is de lotion voorzien van diverse verzorgende ingrediënten die de huid niet alleen tijdens, maar ook na het scheren verzorgen. De huid voelt na de scheerbeurt soepel en glad aan waardoor je aftershavelotion overbodig is geworden.

Deze scheertips toepassen?

Bestel onze scheer- en verzorgingslotion en ontdek vanaf dag één de oplossing voor jouw scheergemak!

  • Trekt in de huid tijdens en na de scheerbeurt, zodat je de lotion niet meer hoeft af te spoelen met water. 
  • Bevat verzorgende ingrediënten en een subtiele frisse geur die het gebruik van een aftershavelotion overbodig maken.
  • Geleverd in een flacon met een handige flipdop, die ook in je handbagage mee mag.
Bestel nu

Wat vinden anderen?

The Shaving Institute volgens onze gebruikers

Peter Verver

na eerst het gratis test tubetje te hebben gebruikt meteen de flacon besteld. Wat een fijn product. smeren, scheren, en klaar... top!

Jan Koops

Zoals de titel aan aangeeft echt ultiem, waarom dan geen 5 sterren? Er is denk ik altijd iets te verbeteren. bijv. de geur (maar dat is persoonlijk).

Dit alles neemt niet weg dat het echt een hele goede fijne lotion is om te scheren. In het begin had ik echt zo iets van zal wel, maar het is echt heel goed spul. 

G.J. Scheper

Ik ben 83 jaar en scheer me al 66 jaar met scheerzeep, maar dit product is geweldig. Het voelt heel prettig aan.

97% van onze klanten beveelt ons aan

×
Welkom nieuwkomer