Winkelmand

Scheren en huidverzorging voor mannen

Deel dit artikel op Facebook

Voor sommige mannen is huidverzorging alleen iets om je druk over te maken wanneer er een probleem opduikt. De ironie is natuurlijk dat door zo'n gebrekkige aanpak problemen onvermijdelijk opduiken.

Gelukkig zien steeds meer mannen het belang in van een simpele, effectieve verzorgingsroutine.

In dit artikel gaan we dieper in op het gebruiken van een aftershave lotion, leggen we je uit wat het verschil precies is tussen een aftershave en aftershave lotion en ontdek je hoe je scheerirritatie na het scheren zoveel mogelijk voorkomt.  

Huidverzorging voor mannen

De belangrijkste huidverzorgingsbehoeften bij mannen zijn het voeden en hydrateren van de huid en jezelf te beschermen tegen schade door de zon. De 3 onmisbare verzorgingsproducten die je daarbij helpen zijn:

Milde reinigingsmiddel.
Een milde reinigingsmiddel om je huid te reinigen en uitdroging van de huid te voorkomen.

Aftershave lotion. Een verzorgende aftershave lotion na het scheren om de huid te voeden.

Zonbeschermingsfactor. Een crème met zonbeschermingsfactor.

Wat is het verschil tussen aftershave en aftershave lotion?

Een aftershave is ontwikkeld om na het scheren:

 • De huid te desinfecteren
 • de poriën af te sluiten
 • Een frisse geur te creëren  
 • scheerirritatie te verminderen
 • de huid na het scheren te hydrateren  

Maar hoewel het allemaal andere namen voor hetzelfde product lijken te zijn, is er een groot verschil is tussen vloeibare aftershaves en aftershave-lotions.

In de loop der jaren is er bij vloeibare aftershaves steeds meer nadruk komen te liggen op de geur en niet genoeg focus op de huidverzorging van mannen. Zo bevatten veel aftershaves ingrediënten zoals: alcohol, menthol, chemische kleurstoffen en geurstoffen waardoor het de huid juist kan uitdrogen en irriteren (het brandende gevoel bij het aanbrengen na het scheren).

Wil je je huid goed verzorgen dan laat je vloeibare aftershave liever links liggen en kies je voor een verzorgende aftershave lotion. Deze lotions zijn speciaal ontwikkeld om de huid te voeden na het scheren. Ze bevatten vaak ingrediënten die huidirritatie kunnen voorkomen en de huid kalmeren.

Onmisbaar in dit verzorgingsproduct zijn: Aloë Vera en een vocht inbrengend ingrediënt.

Het gebruik van Aloë Vera werd al in het oude Egypte toegepast. De wortels bevatten een gelachtige substantie die geneeskrachtige eigenschappen heeft. Het kalmeert de huid, ondersteunt bij het genezen van fijne (scheer)wondjes en staat bekend als anti-verouderingsmiddel.

Ook jojoba-olie heeft ontstekingsremmende eigenschappen die roodheid verminderen. Bovendien heeft het een kalmerende en hydraterende werking op de huid, waardoor je huid na het scheren niet uitdroogt en tot rust komt.

Als vocht inbrengend bestanddeel mag avocado olie niet ontbreken. De omega vetzuren die erin zitten, staan bekend om hun hydraterende werking van de huid ter bescherming tegen uitdroging. 

Scheerirritatie na het scheren

Scheerirritatie is het nummer één huidprobleem voor veel mannen na het scheren. Je herkent het aan rode bultjes, een branderig of trekkerig gevoel van de huid en/of jeuk.

Deze uitslag kan o.a. veroorzaakt worden door scheren zonder het aanbrengen van scheermiddel, te hard scheren, of scheren met een bot scheermesje. Volgens diverse dermatologen helpen onderstaande punten scheerirritatie zoveel mogelijk te voorkomen: 

 • Verzacht de huid en het haar met water (scheren na het douchen heeft hierbij het meeste effect)
 • Gebruik een scheerproduct met de juiste pH
 • Scheer zoveel mogelijk in de richting waarin het haar groeit
 • Gebruik een scherp scheermes en berg deze droog op
 • Spoel je gezicht na het scheren na om het scheerschuim/gel/zeep te verwijderen
 • Breng een verzorgende lotion aan die de huid voedt

Scheren en verzorging in één

Een aftershave lotion bevat meestal ingrediënten die zijn bedoeld om roodheid en huidirritatie na het scheren te verminderen. Je gezicht voelt zacht en verzorgd aan.

Hoe fijn zou het zijn als je geen losse scheerschuim en aftershave lotion meer nodig zou hebben? De 3-in-1 scheer- en verzorgingslotion van The Shaving Institute doet precies dat.

 • Het zorgt ervoor dat je scheermes soepel over de huid gaat. Hierdoor wordt irritatie tot een minimum beperkt.
 • De lotion wordt na het scheren niet meer afgespoeld en trekt al tijdens de scheerbeurt in de huid. (je gezicht en wastafel niet meer vol met schuim)
 • Het is verzorgend en hydraterend, (o.a. door de toevoeging van jojoba- avocado olie en Aloë vera waardoor een branderig gevoel, rode bultjes en ruwe plekken zoveel mogelijk wordt beperkt.
 • Het heeft een subtiele, frisse geur wat het gebruik van een aftershavelotion overbodig maakt.
 • Bovendien kun je ondanks de verzorgende oliën in deze scheerlotion je scheermesje toch met koud water afspoelen. (water en energie besparing)

Mocht je alweer toe zijn aan het verlengen van het ultieme scheergemak of wil je jouw eerste flacon bestellen?

Gemiddeld 60 scheer- & verzorgingsbeurten

Het nieuwe natscheren 

Scheer- en verzorgingslotion in één

Verleng hier jouw scheergemak


 Proberen voor 1,99? Klik hier!

Andere artikelen

Duurzamer scheren, hoe doe je dat?

Duurzamer scheren, hoe doe je dat?

Steeds meer consumenten en bedrijven werken aan een duurzame en verantwoorde levensstijl of productie, zodat de invloed op de planeet sterk verminderd wordt. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van...

Torso trimmen en scheren voor mannen

Torso trimmen en scheren voor mannen

We hoeven er geen doekjes meer om te winden: de moderne man scheert of trimt steeds vaker zijn lichaamsbeharing, met name de torso. Dit kan een behoorlijke klus zijn, zeker...

Laat je snor staan in november en steun Movember!

Laat je snor staan in november en steun Movember!

De jaarlijkse traditie van Movember loopt alweer even, dat betekent dat vele mannen hun snor deze maand laten staan. Voor sommigen is dit nieuw, dus hebben wij wat tips voor...

Schrijf je in en ontvang 10% korting!

Ontvang direct 10% korting op één flacon. Daarnaast blijf je altijd op de hoogte van leuke weetjes, interessante aanbiedingen en nieuwe ontwikkelingen over scheren en huidverzorging!

×
Welcome Newcomer