Winkelmand

Hoe kies je het voor jou meest geschikte scheerproduct?

The Shaving Institute meest geschikte scheerproduct

Deel dit artikel op Facebook

Wanneer je jezelf gaat natscheren, heb je de keuze uit vele producten. We kunnen deze in een aantal verschillende categorieën verdelen. Denk bijvoorbeeld aan traditionele scheerzeep, scheerschuim en scheergel. Deze artikelen zijn al generaties op de markt, hebben een grote verkrijgbaarheid en relatief lage prijs en zijn hierdoor zeer populair. Helaas zijn er ook een aantal nadelen aan verbonden, zoals schuimresten in je wastafel en in je gezicht (1 op de 5 mannen scheert mede daardoor onder de douche), zitten ze vaak in een onhandige spuitbus die meestal met drijfgassen zijn gevuld en bevatten ze nauwelijks tot geen verzorgende ingrediënten. Toch is er weinig tot geen innovatie in deze producten geweest.

Naast schuim en gel zijn er ook diverse scheeroliën en crèmes op de markt gebracht. Het voordeel van deze producten is dat ze niet schuimen. Het nadeel bij scheerolie is dat wanneer je scheermes niet helemaal 100% scherp meer is, deze snel een onaangenaam trekkend gevoel geeft tijdens het scheren. Daarnaast zijn scheeroliën en scheercrèmes vaak lastig van je scheermes af te spoelen met koud water. Hierdoor sta je te wachten tot je kraan warm water geeft en verspil je niet alleen water, maar moet jouw verwarmingsketel flink aan het werk om alleen maar je scheermesje af te kunnen spoelen.

Zoals je hierboven kunt zien, zijn er meerdere categorieën op de markt met elk hun eigen voor- en nadelen. Om jou te helpen het juiste product te vinden, hebben wij 3 factoren voor je op een rij gezet.

1. Kies een product dat geschikt is voor jouw huid

Misschien wel het meest belangrijke punt waar je op moet letten tijdens het aanschaffen van een scheerproduct, is dat je het artikel kiest die het beste bij jouw huid past. Heb jij vaak last van een geïrriteerde huid na het scheren?

Dan kan het helpen om een product te kiezen dat een huidneutrale Ph heeft, vrij is van alcohol en extra verzorgende ingrediënten bevat die de huid voeden. Op die manier zal jouw huid sneller kalmeren en herstellen na een scheerbeurt.

Heb je bijvoorbeeld last van een parfumallergie? Maak dan de keuze voor een parfumvrije product. Wil je je huid daarbij tevens verzorgen kijk dan eens naar de Pure edition van The Shaving Institute. Deze scheer- en verzorgingslotion is speciaal ontwikkeld voor mensen met een overgevoeligheid voor parfum en bevat diverse ingrediënten die in de huid trekken en de huid tijdens en na de scheerbeurt verzorgd.

The Shaving Institute meest geschikte scheerproduct


2. Kies een product die prettig werkt voor jou

Nadat je hebt vastgesteld of jouw huid gevoelig is voor bepaalde stoffen en daarom een ander type scheerproduct nodig heeft, is het erg belangrijk om te kiezen voor een product die prettig werkt. Zo voelt het ene product prettiger aan tijden het scheren dan het andere.

Is het voor jou van belang om een perfect strakke baardlijn te scheren, maar vind je het lastig om de lijn te zien door al dat schuim heen? Dan biedt een transparant scheerproduct voor jou de oplossing. Zowel de Fresh als de Pure edition van The Shaving Institute zijn transparant, waardoor je precies kan zien wat je wel en niet scheert. Zo weet je zeker dat jouw baard er altijd strak en clean uitziet!

The Shaving Institute meest geschikte scheerproduct


3. Kies een product dat aansluit bij jouw wensen en idealen

Naast het kiezen van een product dat geschikt is voor jouw huid en prettig werkt, is het ook belangrijk dat jij een product kiest waar jij achter staat. Consumenten worden zich steeds meer bewust van hun voetprint op onze aardbol en maken daardoor ook andere, meer verantwoorde keuzes bij hun aankopen.

Zo kun je in het geval van een scheerproduct bijvoorbeeld kiezen voor een vegan optie of erop letten of de fabrikant wel gebruik maakt van recyclebaar of gerecyclede verpakkingsmaterialen. Of is het product dierproefvrij? Daarnaast is het erg belangrijk om het meest geschikte product voor jou te vinden. Gebruik je bijvoorbeeld een voedende crème na het scheren? Kijk dan eens naar een scheerlotion die tevens verzorgd. Op die manier heb je slechts één product nodig in plaats van twee. Dat scheelt productie, transport en dus Co2.

The Shaving Institute meest geschikte scheerproduct

Twijfel je nog welk product het meest geschikt is voor jou? Probeer dan eens onze proefflacon!

Heb jij nog wat moeite met het maken van de keuze welk product aan te schaffen? Probeer dan een proefflacon van onze Fresh edition scheer- en verzorgingslotion. Deze kan je voor slechts €1,99 (inclusief verzending) eenvoudig bestellen via onze website. Zo kun je zelf de voordelen van het product ervaren. Wist je dat de lotion heel makkelijk en tijdbesparend werkt? 

  • Zo heb je een scheerbeurt incl. huidverzorging in 1 minuut
  • Heb je geen last van schuimresten in je gezicht en wastafel
  • Je gezicht hoef je niet meer af te spoelen, de lotion trekt in de huid en verzorgt
  • Het product is 100% vegan en vrij van alcohol en kleurstoffen
  • Je huid kalmeert dankzij de avocado, jojoba en aloë vera
The Shaving Institute meest geschikte scheerproduct
×
Welkom nieuwkomer