Winkelmand

Duurzamer scheren, hoe doe je dat?

Deel dit artikel op Facebook

Steeds meer consumenten en bedrijven werken aan een duurzame en verantwoorde levensstijl of productie, zodat de invloed op de planeet sterk verminderd wordt. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van ecologisch verpakkingsmateriaal of door het transport van de producten zo CO2 neutraal mogelijk te laten verlopen. Bij het ontwikkelen van onze scheer- en verzorgingslotion wilde we niet alleen een scheerproduct dat gebruiksgemak, snelheid, comfort en verzorging combineert, maar hebben we ook gekeken hoe we ons steentje konden bijdragen richtig de belasting van ons milieu. Hoe wij dat doen? Dat lees je in dit artikel.

Minder verpakkingsmateriaal

Door te kiezen voor een geconcentreerde scheer- en verzorgingslotion in één bespaar je niet alleen op verpakking maar ook op productie en transport. Hiermee help je het klimaat onbewust al een beetje. In plaats van twee producten hoef je nog maar één product aan te schaffen. Met onze lotion kun je namelijk scheren, maar omdat je je gezicht niet meer afspoelt na het scheren, trekken de verzorgende ingrediënten in je huid, waardoor een aparte aftershavelotion of verzorgende crème niet meer nodig is.

De verpakking van TSI scheer- en verzorgingslotion is recyclebaar

Het materiaal waarvan wij de benodigde verpakking maken is 100% recyclebaar. Dat wil zeggen dat de flacon vermalen kan worden tot granulaat waarna deze opnieuw kan worden gebruikt als grondstof voor de productie van een nieuw kunststof product. Op dit moment onderzoeken we de mogelijkheid om zelf gerecycled kunststof in te zetten voor het produceren van onze flacon. Hiermee kunnen we onze footprint nog verder verlagen. Maar, we doen nog meer!

Zo gebruiken wij ook geen drijfgassen, in tegenstelling tot veel spuitbussen. Tevens zijn al onze ingrediënten dierproefvrij en vegan. Daarnaast reduceer jij water- en energie door te scheren met onze lotion.

Minder uitstoot tijdens het bezorgen van de scheerlotion

Onze lotion wordt  in Nederland geproduceerd, zo heeft het flesje niet de halve wereld gezien voordat hij bij jou op de deurmat valt. En op de deurmat vallen doet hij letterlijk! De verpakking van de lotion is namelijk zo ontwikkeld dat hij als brievenbuspost verstuurd kan worden. Dat is ook handig voor de bezorger, zo hoeft hij niet eerst drie deuren af wanneer de ontvanger niet thuis mocht zijn.

Een ander voordeel van die kleine verpakking is dat de lotion makkelijk kan worden meegenomen in de handbagage wanneer je op reis gaat. Ook tijdens het reizen geldt dat je slechts één flacon nodig hebt in plaats van een los scheerproduct en een los verzorgend product. Daarnaast is de inhoud van onze lotion 100 ml, wat precies de maximale hoeveelheid toegestane vloeistof voor op reis is.

Oh ja, de vakantie kom je met één flacon wel door, want je kan gemiddeld 60x scheren en je huid verzorgen met één flacon van 100 ml. Zo bespaar je ook weer ruimte in je koffer en toilettas!

Langer te gebruiken en een lager water- en energieverbruik

In tegenstelling tot de klassieke scheerschuim/gel, is deze scheer- en verzorgingslotion erg zuinig in gebruik zoals je hierboven hebt kunnen lezen. Je hoeft slechts een kleine hoeveelheid op de huid aan te brengen voordat je gaat scheren. Verder heb je minder water nodig, omdat je je gezicht niet af hoeft te spoelen. Het product trekt na het scheren namelijk in de huid, wat de verzorgende werking op de huid activeert.

Ook het meermaals afspoelen van je scheermes is verleden tijd. De lotion vormt slecht een dun laagje op het scheermes tijdens het scheren. Het dunne laagje hoop zich minder op in het scheermes, waardoor je deze niet elke keer hoeft af te spoelen. Zo kan je gemiddeld tot wel vier liter water per scheerbeurt besparen. Het water dat je gebruikt kan gewoon koud water zijn. Dit is voldoende om het mesje schoon te spoelen. Dus niet meer wachten tot je kraan warm water geeft en dat scheelt water en energie.

Kies voor een bewuste manier van scheren met The Shaving Institute

 Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen houden wij tijdens de ontwikkeling en productie van onze scheer- en verzorgingslotion rekening met onze planeet. Zo kijken wij elke keer hoe we slim met onze leefomgeving kunnen omgaan, zonder dat dit ten koste gaat van de scheerkwaliteit. Dus, wanneer jij ook jouw steentje wil bijdragen, maar toch wil genieten van een comfortabele scheerervaring, probeer dan eens onze scheer- en verzorgingslotion.

Gratis 5 à 6 dagen proberen

Kies bewust voor het ultieme scheergemak

GRATIS proberen, zonder ergens aan vast te zitten!

Probeer nu gratis!
×
Welkom nieuwkomer