Winkelmand

Tips voor het scheren bij parfumallergie

Parfumallergie

Deel dit artikel op Facebook

Heb jij ook vaak last van een geïrriteerde huid na het scheren? Dat is natuurlijk niet zo fijn en daar wil je dan ook graag zo snel mogelijk van af! Een regelmatig voorkomende boosdoener van huidirritatie zijn de ingrediënten van parfum. Een behoorlijk aantal mannen heeft last van een zogenaamde parfumallergie. In dit artikel vertellen wij jou hoe deze irritatie ontstaat en hoe je het in de toekomst kan voorkomen.

De oorzaak van een geïrriteerde huid na het scheren bij een parfumallergie

In veel cosmetische producten, zijn parfums verwerkt om het product een frisse/aangename geur te geven. Maar parfumgrondstoffen vind je ook in producten als oogdruppels, levens- en wasmiddelen. Wanneer je allergisch bent voor parfumgrondstoffen, zullen middelen die parfum bevatten een trigger oproepen. Dit kan zich uiten in huiduitslag en zelfs eczeem, bultjes, blaasjes en andere klachten.

Parfumallergie

First things first: vaststellen dat het om een parfumallergie gaat

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om zeker te weten dat het parfum de klachten die jij ervaart veroorzaakt. De huisarts kan hierin hulp bieden. Daar kan je terecht voor een test die uitsluitsel zal geven over de vraagtekens rondom een eventuele allergie. Wanneer het is vastgesteld dat jij een dergelijke allergie hebt, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om er zo min mogelijk hinder van te ondervinden.

Parfumallergie

De beste manier: vermijd parfum

Helaas is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Zoals hierboven beschreven, zit parfum in vele producten. Ook waar je het niet van verwacht. Een goede tip is om van te voren altijd even goed het etiket van de ingrediënten op het product te lezen. Let vooral op aangegeven ingrediënten als ‘parfum’, ‘fragrance’ en ‘aroma’. Vaak staat het ook op het product of in de bijsluiter wanneer er een hoge concentratie parfum aanwezig is.

Parfumvrije scheren met The Shaving Institute

Gelukkig zijn er tegenwoordig toch al aardig wat parfumvrije producten te vinden. Ook The Shaving Institute is momenteel een parfumvrije scheer- en verzorgingslotion aan het ontwikkelen. Dit product is zeer geschikt voor personen met een allergie voor parfum, maar ook mensen zonder allergie kunnen dit product prima gebruiken. Het nieuwe product, wat we verwachten in Q1 2021 op de markt te brengen, heeft ondanks dat het geen parfum bevat toch een lekker fris geurtje

Parfumallergie

Scheren met de parfumvrije scheer- en verzorgingslotion

Wanneer je straks gebruik maakt van onze parfumvrije scheerlotion, verandert er in gebruik niets ten opzichte van ons reguliere product. Wel geven wij jou graag nog een aantal algemene tips om scheerirritaties te voorkomen!

  • Gebruik producten zonder alcohol (wij adviseren een verzorgende scheerlotion)
  • Gebruik een schoon en scherp scheermesje
  • Scheer zo veel mogelijk met de richting van de haren mee
  • Spoel je gezicht na het scheren niet af wanneer je gebruik maakt van de scheer- en verzorgingslotion van The Shaving Institute.

Het laatste punt behoeft nog enige uitleg. Doordat onze lotion meerdere ingrediënten bevat, zoals avocado en Jojoba olie, aloë vera en vitamines, zorgt dit voor een verzorgende werking van de huid. Tijdens en na het scheren trekt de lotion in de huid, zodat scheerirritaties zo veel mogelijk worden voorkomen. Het is dus beter om je gezicht niet af te spoelen wanneer je scheert met ons product.
 

×
Welkom nieuwkomer