Winkelmand

Waterverbruik natscheerders: dat kan minder! 

Deel dit artikel op Facebook

Natscheren is fijn. Wel kun je daarbij onbedoeld veel water verbruiken. Zo laat een kwart van de mannen tijdens het scheren de kraan lopen. En mannen die zich onder de douche scheren, staan daardoor vaak langer onder de douche dan nodig is. Bij The Shaving Institute vonden ze het niet meer van deze tijd om bij elke scheerbeurt zoveel liters water te gebruiken. Daarom hebben ze bij het ontwikkelen van de nieuwe scheer- en verzorgingslotion voor natscheren niet alleen gedacht aan gebruiksgemak, snelheid, comfort en verzorging maar ook aan het water- en energieverbruik.

Opmerkelijke cijfers over waterverbruik

Uit onderzoek naar het waterverbruik van mannen die zich natscheren kwam het volgende naar voren. 

Nat versus elektrisch scheren. Mannen scheren zich vaker nat (49% meestal of altijd) dan elektrisch (44% meestal of altijd). 78% van de natscheerders doet dat aan de wastafel. Daar komen de nodige liters water bij kijken.

Kraan open of dicht. Gelukkig doet iets meer dan de helft (55%) van de mannen de kraan steeds dicht als geen water nodig is. Een kwart (25%) echter laat tijdens het scheren de kraan open staan. Daarbij valt op dat oudere mannen de kraan korter laten lopen.

Ongemerkt verbruik je liters water

Het waterverbruik per persoon per dag ligt nét iets onder de 5 liter, om precies te zijn 4,9 liter. Maar bij mannen die de kraan open laten staan, is dat veel meer. Deze natscheerders laten de kraan gemiddeld 2 minuten en 42 seconden lopen. Als we ervan uitgaan dat een wastafelkraan evenveel water doorlaat als een keukenkraan, namelijk 6,8 liter per minuut, dan tikt dat snel aan. 

Per scheerbeurt wordt dan maar liefst 18,4 liter (2,7 x 6,8) gebruikt.* Dat maal 365 dagen is… 6.716 liter per jaar!

Waarom scheren mannen zich onder de douche?

Bijna één op de vijf mannen (18%) die zich nat scheert doet dit onder de douche. Op de vraag waarom, kwam een even duidelijk als begrijpelijk antwoord. De mannen hebben een hekel aan de schuim-, gel- en zeepresten in de wastafel en op hun gezicht. Ook dat gegeven werd meegenomen bij de ontwikkeling van de scheer- en verzorgingslotion van The Shaving Institute.

Natscheren binnen één minuut, dat scheelt tijd... en water

Begin met het gezicht goed nat te maken. Daarna kun je de lotion The Shaving Institute eenvoudig aanbrengen op de natte huid. De lotion schuimt niet. Dus na het scheren is afspoelen met water niet meer nodig. Sterker nog: de lotion trekt al tijdens de scheerbeurt in de huid en start direct zijn verzorgende werking. Daarvoor zorgt een uitgebalanceerde samenstelling van o.a. Jojoba olie, Advocado olie en Aloë vera.

Nog een voordeel van de transparant lotion: je ziet precies waar je scheert waardoor bakkebaarden en baardlijnen in tact blijven. Bovendien heeft de lotion een subtiele, frisse geur. Dat maakt een aparte aftershave lotion overbodig.

Het scheermesje spoel je af met koud water

Veel scheeroliën en crèmes kun je alleen met veel heet water van het scheermes verwijderen. Deze lotion van The Shaving Institute spoel je gemakkelijk van je scheermes met koud water. Dus nooit meer onnodig lang je kraan laten lopen terwijl je wacht op heet water en daardoor minder energieverspilling omdat de CV ketel niet hoeft in te schakelen.  

Je complete scheerbeurt kost slechts 1 liter water 

Deze unieke 3-in-1 lotion van The Shaving Institute is niet alleen ideaal om je waterverbruik te verminderen, maar ook je uitgaven. Je hoeft immers geen losse scheerschuim en verzorgende crème of aftershavelotion meer te kopen. Deze ene lotion is alles wat je nodig hebt voor een complete scheerbeurt, zonder al dat geklieder en gedoe met schuim- en zeepresten.

Bespaar tijd, water en energie bij het scheren. Bekijk in de video hieronder hoe makkelijk het werkt!

* Bron: Watergebruik Thuis 2016 | C8732 | © Kantar Public | juli 2017) 

Gebruik transparante scheerlotion voor het beste resultaat

Mocht je alweer toe zijn aan het verlengen van het ultieme scheergemak of wil je jouw eerste flacon bestellen?

Gemiddeld 60 scheer- & verzorgingsbeurten

Het nieuwe natscheren 

Scheer- en verzorgingslotion in één

Verleng hier jouw scheergemak


 Proberen voor 1,99? Klik hier!

Andere artikelen

Waarom scheren wielrenners hun benen?

Waarom scheren wielrenners hun benen?

Dit is een vraag die vaak aan wielrenners wordt gesteld: waarom scheer jij je benen voor het fietsen? Toch is het voor veel niet-wielrenners vaak onduidelijk waarom zij dit doen....

Hoe vaak spoel jij jouw scheermesje af

Hoe vaak spoel jij jouw scheermesje af

Tijdens het scheren werk je het liefst met een schoon mesje, zo kun je scheerirritaties voorkomen en heb je het beste zicht op waar je scheert. Daarom is het van...

Zo creëer je een strakke baardlijn

Zo creëer je een strakke baardlijn

Veel baarddragers dromen ervan, een messcherpe baardlijn. Maar goed, hoe doe je dat? Allereerst is het belangrijk om te weten dat een strakke baard wordt gevormd door twee gebieden strak...

Schrijf je in en ontvang 10% korting!

Ontvang direct 10% korting op één flacon. Daarnaast blijf je altijd op de hoogte van leuke weetjes, interessante aanbiedingen en nieuwe ontwikkelingen over scheren en huidverzorging!