Winkelmand

Waarom scheren wielrenners hun benen?

Waarom scheren wielrenners hun benen?

Deel dit artikel op Facebook

Dit is een vraag die vaak aan wielrenners wordt gesteld: waarom scheer jij je benen voor het fietsen? Toch is het voor veel niet-wielrenners vaak onduidelijk waarom zij dit doen. Is het voor de weerstand of zijn er ook nog andere redenen? En stel je bent een wielrenner, hoe scheer je jouw benen dan?

De belangrijkste reden waarom wielrenners hun benen scheren

Kort gezegd: iedereen doet het. Als wielrenner wil je toch niet uit de toon vallen ten opzichte van je mede sporters? Gladde benen horen nou eenmaal al jaren lang bij de cultuur van de wielersport. Zeg nou eerlijk: als jij bij de Tour De France een renner zou zien met een bos haar op zijn benen, dan zou je toch raar opkijken?

Het masseren van de benen is makkelijker zonder haren

Naast het kuddegedrag brengt het scheren van de benen ook echt voordelen voor wielrenners. Zij worden namelijk vaak gemasseerd, wat een stuk lastiger gaat met behaarde benen. Bovendien heb je ook minder massage olie nodig en is de kans op ontstoken haarzakjes door het wrijven minder groot.

Waarom scheren wielrenners hun benen?

Het voordeel van gladde benen als een wielrenner valt

Verder zijn gladde benen een stuk makkelijker, omdat wielrenners kunnen vallen. Door het vallen ontstaan vaak schaafwonden die beter te behandelen zijn wanneer er niet allemaal haren in zitten en aan plakken. Bovendien is het aftrekken van de pleister een stuk minder pijnlijk met gladde benen.

Minder luchtweerstand met geschoren benen

De reden die je het meest hoort is natuurlijk: dan kan ik sneller fietsen, omdat gladde benen minder luchtweerstand hebben. In theorie zou dit kunnen kloppen, maar er is (nog) geen wetenschappelijk bewijs dat dit ook daadwerkelijk zo is. Het klinkt natuurlijk wel erg professioneel! Enfin, nu je weet waarom wielrenners hun benen scheren is het tijd om te vertellen hoe je dit het beste kunt doen.

Waarom scheren wielrenners hun benen?

Hoe scheer je je benen 

Stap 1: gebruik de tondeuse om het grootste gedeelte weg te scheren

Meestal hebben mannen wat langere haren op hun benen die je niet zo makkelijk wegscheert met een scheermesje. Daarom is het verstandig en gemakkelijk om die lange haren eerst te trimmen met een tondeuse. Maar tot waar scheer je het? Tot net onder het wielrenbroekje of het hele been? Die keuze laten wij aan jou over.

Waarom scheren wielrenners hun benen?

Stap 2: de benen glad scheren met een scheermesje

Nu je de haren van jouw benen kort hebt getrimd met de tondeuse is het tijd om het scheermes erbij te pakken. Smeer je benen in met de scheer- en verzorgingslotion van The Shaving Institute en begin met scheren. Het beste kun je van beneden naar boven scheren, dit geeft het gladste resultaat voor je benen. Doordat de lotion een verzorgende en kalmerende werking heeft, zal het risico op scheerbultjes en jeuk een stuk minder zijn. In tegenstelling tot scheerschuim hoef je de lotion na het scheren niet van je benen af te spoelen. Sterker nog, dit kan je beter niet doen. De scheerlotion is ontworpen om in de huid te trekken, zodat het zijn verzorgende werking extra kracht kan geven.

Stap 3: recordtijden neerzetten met super gladde wielrenners benen

Alles kaal en glad? Mooi! Dan is het nu tijd om de fiets uit de schuur te halen, de ketting te spannen, bandjes op te pompen en een nieuw persoonlijk record neer te zetten! Succes, mannen van de wielersport.

Gemiddeld 60 scheer- & verzorgingsbeurten

Het nieuwe natscheren 

Scheer- en verzorgingslotion in één

Verleng hier jouw scheergemak


 Proberen voor 1,99? Klik hier!

Andere artikelen

Huidirritaties door het dragen van een mondkapje?

Huidirritaties door het dragen van een mondkapje?

Sinds de uitbraak van het COVID-19 virus wordt het straatbeeld bepaald door mondkapjes. Hoewel dit een effectief middel blijkt te zijn in het terugdringen van het aantal besmettingen van het...

Tips voor het scheren bij parfumallergie

Tips voor het scheren bij parfumallergie

Heb jij ook vaak last van een geïrriteerde huid na het scheren? Dat is natuurlijk niet zo fijn en daar wil je dan ook graag zo snel mogelijk van af!...

Epke Zonderland en TSI ondersteunen Movember.

Epke Zonderland en TSI ondersteunen Movember.

Het is bijna weer november en voor vele mannen betekent dat traditiegetrouw tijd voor Movember! In Nederland registreren jaarlijks zo’n 2500 mannen zich officieel voor dit fenomeen. Er doen natuurlijk veel...

Schrijf je in en ontvang 10% korting!

Ontvang direct 10% korting op één flacon. Daarnaast blijf je altijd op de hoogte van leuke weetjes, interessante aanbiedingen en nieuwe ontwikkelingen over scheren en huidverzorging!

×
Welkom nieuwkomer