Winkelmand

De torso trimmen en scheren voor mannen

Torso scheren

Deel dit artikel op Facebook

We hoeven er geen doekjes meer om te winden: de moderne man scheert of trimt steeds vaker zijn lichaamsbeharing, met name de torso. Dit kan een behoorlijke klus zijn, zeker wanneer je meer of dikke haargroei hebt. In dit artikel geven wij jou per lichaamsdeel tips op het gebied van scheren en trimmen, zodat de torso er strak en glad uitziet.

Het scheren of trimmen van je okselhaar

Okselhaar is het meestvoorkomende lichaamshaar bij een man. De hoeveelheid kan natuurlijk sterk verschillen, maar bijna iedere man heeft okselhaar en dat dient goed verzorgd te worden. Een echte boosdoener is okselhaar dat uit de mouw van je t-shirt groeit.

Om de boel netjes in toom te houden is het aan te raden okselhaar te trimmen of te scheren. Wanneer je ervoor kiest om te trimmen, doe dit dan niet te kort. Hierdoor kan jeuk ontstaan. Bij het compleet glad scheren van de oksel, kun je het beste kiezen voor een verzorgde scheerlotion en bij voorkeur een nieuw mesje. Zo bereik je het beste resultaat en voorkom je scheerirritaties zo veel mogelijk.

Torso scheren

Borsthaar scheren of trimmen?

Een gespierde torso is voor vele mannen het ultieme doel, daarom duiken velen van hen de sportschool in. Na veel doorzettingsvermogen, gezonde voeding en uren training is de grote gespierde borstkas klaar om getoond te worden. Deze wil je natuurlijk volop laten zien en niet laten ondersneeuwen door beharing.

Wanneer jij jouw borsthaar wil gaan scheren, raden wij je aan om (afhankelijk van de lengte) het eerst korter te maken met behulp van een trimmer. Doe dit het liefst op de kortste stand van het apparaat. Mocht je liever niet een volledig geschoren borst hebben, dan kan je zelf de lengte kiezen tijdens het trimmen en het daarbij laten.

Torso scheren

Het scheren van de borstkas is eigenlijk niet veel anders dan het scheren van de baard. Kies voor een goede scheer- en verzorgingslotion en een schoon scheermes. Normaal gesproken is dit een klusje voor onder de douche, maar met de lotion van The Shaving Institute kan dit eigenlijk overal en altijd.

Onze lotion is namelijk zo ontwikkeld dat het na afloop van de scheerbeurt niet hoeft worden afgespoeld. Het product heeft een verzorgende werking en trekt in de huid om het te verzorgen en helpt irritaties te voorkomen. Je hebt dus weinig water nodig en er is geen ‘troep’ van overgebleven scheerschuim. Ideaal toch?

Torso scheren

Wat te doen met je buikhaar?

Tja, goede vraag! Hierover zijn de meningen nogal verdeeld. Wat vaak gezien wordt, is dat de buik wordt gematcht met de borst. Dus: een geschoren borstkas = een geschoren buik.
Andersom geldt dit net zo.

Heb jij een behaarde borst? Zorg er dan voor dat er gelijkwaardige beharing op jouw buik te zien is. Dit alles kan natuurlijk wel netjes verzorgd worden door het te trimmen en bij te scheren. Ook hier geldt: kies altijd voor een scheerproduct dat de huid goed verzorgd, zo help je rode bultjes en andere huidirritaties voorkomen.

Torso scheren

Scheer jouw torso met een scheer- en verzorgingslotion

Zoals je hierboven hebt gelezen, zijn er verschillende mogelijkheden om jouw torso te scheren en te verzorgen. Welke manier je ook kiest, het blijft altijd belangrijk huid en haar tijdens en na het scheren goed te verzorgen.

Wanneer je scheert met onze scheer- en verzorgingslotion profiteer je niet alleen van een hoop gebruiksgemak, maar ook van verzorgende ingrediënten zoals avocado en jojoba oliën. Dit helpt irritaties te voorkomen, zorgt ervoor dat jouw torso er goed verzorgd uitziet en een fijn huidgevoel geeft!

×
Welkom nieuwkomer