Winkelmand

Waarom scheren onder de douche niet meer nodig is

Weersinvloeden op de huid

Deel dit artikel op Facebook

Hoe je ochtendritueel ook in elkaar zit, douchen en of scheren zit er ongetwijfeld tussen. Maar liefst 1 op de 5 mannen combineert die twee en scheert zich tijdens het douchen. Want tja, er voelt toch niets zo efficiënt als twee dingen tegelijk doen? Andere mannen vermijden het gehannes met scheermesjes onder de douche en scheren liever bij de wastafel. In welk kamp je ook zit, je vraagt je misschien af wie er gelijk heeft en welke manier van scheren nou eigenlijk het beste is. We zetten de voor- en nadelen van scheren onder de douche voor je op een rij.  

Waarom wel?

  • Het grootste voordeel van scheren onder de douche zit hem in de voorbereiding van de huid. Een goed voorbereide huid voor je scheerbeurt is namelijk een logisch gevolg van douchen. Het warme water maakt de haartjes zachter en opent de poriën. Zodoende glijdt je scheermes gemakkelijk over de huid en hoef je minder druk te zetten. En laat dat druk zetten op de huid nou net één van de veroorzakers zijn van huidirritatie na het scheren…
  • Tja, het voelt toch lekker efficiënt. Ook al maakt het scheren onder de douche je douchebeurt hoogstwaarschijnlijk langer, twee dingen tegelijk doen zorgt ervoor dat we meer tijd overhouden.
  • Alle zeepresten die bij het gebruik van de meeste scheer middelen in de wastafel en op je gezicht terecht komen, worden nu direct met het douchen weg gespoeld. Zo blijven je wastafel en je handdoek lekker schoon. Bovendien spoel je je mesje meteen af onder de douche straal.
Weersinvloeden op de huid

Waarom niet?

  • Scheren onder de douche doe je niet zomaar. Ten eerste is een condensvrije spiegel een onmisbaar hulpmiddel om goed te zien waar je mee bezig bent. Daarnaast moet je ruimte in je douche hebben om je scheerspullen neer te leggen.
  • Surprise; alles in de douche wordt nat. Dit betekent ten eerste dat alles op termijn glibberig wordt. Een glibberig scheermes is niet handig, dus zul je bij scheren onder de douche altijd moeten zorgen voor wat extra grip. Ook het rechttrekken van je wangen wordt lastiger. Ten tweede is een scheermes dat nat blijft het einde van je schone en scherpe mes en het beïnvloedt de levensduur. Met een verkalkt mes wordt het lastig om een smooth resultaat te behalen.
  • Scheren onder de douche zorgt voor een langere douchetijd en dus gebruik je relatief meer water voor je scheerbeurt dan wanneer je je aan de wastafel scheert.
Weersinvloeden op de huid

Conclusie 

Als je scheren onder de douche fijn vindt, doe het dan vooral, maar zorg wel dat je de juiste tools hebt. Een goede condensvrije spiegel is hierbij heel handig, het stromende water en de stoom zullen je zicht beperken. Zorg er daarnaast voor dat je je scheermes schoon, droog en op een droge plaats opbergt. Scheer je halverwege je douchebeurt zodat je na het scheren nog even onder de douche blijft staan om de huid te kalmeren. Vergeet niet de huid ook na je douche goed te verzorgen.

Scheer jij je vooral onder de douche om tijd te besparen, te voorkomen dat je wastafel onder het schuim zit of omdat je je gezicht makkelijk van schuimresten ontdoet? Weet dan dat dit vanaf nu niet meer nodig is. 

Weersinvloeden op de huid

Met de nieuwe scheer- en verzorgingslotion van The Shaving Institute duurt je scheerbeurt aan de wastafel slechts 1 minuut. Omdat de lotion niet schuimt, is afspoelen niet meer nodig. Sterker nog: de lotion trekt al tijdens de scheerbeurt in de huid en start direct zijn verzorgende werking. Je scheermesje spoel je eenvoudig met koud water af zodra je klaar bent met scheren. Zo voorkom je zeepresten in je gezicht en blijft je wastafel spik en span. Bovendien heb je geen aftershavelotion of aftershave crème meer nodig.

Ons advies, neem eerst je douche zodat je huid goed voorbereid is. Laat de huid nat en scheer vervolgens na het douchen. Met slechts één flacon geconcentreerde lotion van The Shaving Institute kun je tot wel 60x scheren en meteen je huid verzorgen. Zo heb je nog maar één flacon nodig voor een complete scheerbeurt en draag je ook gelijk je steentje bij aan minder waterverbruik.

Mocht je alweer toe zijn aan het verlengen van het ultieme scheergemak of wil je jouw eerste flacon bestellen?

Gemiddeld 60 scheer- & verzorgingsbeurten

Het nieuwe natscheren 

Scheer- en verzorgingslotion in één

Verleng hier jouw scheergemak


 Proberen voor 1,99? Klik hier!

Andere artikelen

Op welke leeftijd beginnen mannen met scheren en hoe doen zij dat?

Op welke leeftijd beginnen mannen met scheren en hoe doen zij dat?

Tijdens de overgang van jongen naar man gaat een jongen door verschillende ontwikkelingsfases op weg naar volwassenheid. Een van deze fases is haargroei op onder andere het gezicht. Vaak wordt...

Hoe kies je het voor jou meest geschikte scheerproduct?

Hoe kies je het voor jou meest geschikte scheerproduct?

Wanneer je jezelf gaat natscheren, heb je de keuze uit vele producten. We kunnen deze in een aantal verschillende categorieën verdelen. Denk bijvoorbeeld aan traditionele scheerzeep, scheerschuim en scheergel. Deze...

The Shaving Institute introduceert de Pure Edition

The Shaving Institute introduceert de Pure Edition

The Shaving Institute heeft een nieuwe scheer- en verzorgingslotion ontwikkeld onder de naam Pure Edition. Dit product is speciaal ontwikkeld voor mannen en vrouwen die last hebben van parfumallergie.

Schrijf je in en ontvang 10% korting!

Ontvang direct 10% korting op één flacon. Daarnaast blijf je altijd op de hoogte van leuke weetjes, interessante aanbiedingen en nieuwe ontwikkelingen over scheren en huidverzorging!

×
Welkom nieuwkomer