Winkelmand

Zelf je hoofd scheren? Dat doe je zo!

Snorstijlen

Deel dit artikel op Facebook

Je hoofd scheren is de eerste keer een gedurfde stap, maar het is ook een klassieke look voor mannen. Wanneer je voor het eerst zelf je hoofd gaat scheren, is het misschien lastig om te weten wat je moet doen en waar je moet beginnen. Maar, geen paniek! Wij helpen jou graag op weg aan de hand van ons vijf stappenplan naar een strak geschoren hoofd.

Stap 1: Trim of knip je haar zo kort mogelijk

De eerste stap richting de kale look, is het trimmen of knippen van je haar. Om ervoor te zorgen dat jouw scheermesje straks makkelijk over je hoofd glijdt, is het belangrijk om een goede en korte basis te creëren. Wanneer je lang haar hebt, kan je dit het beste eerst knippen of scheren met een tondeuse.

Vervolgens, of wanneer je al korter haar hebt, kan je aan de slag met een trimmer of een zo kort mogelijk opzetstukje op de tondeuse. Trim je complete hoofdhaar daar zo kort mogelijk mee. Daarna ben je klaar voor de volgende stap!

Snorstijlen

Stap 2: Maak je hoofdhuid nat en breng de scheer- en verzorgingslotion aan

Nu je een korte coupe hebt, lijkt het misschien alsof je klaar bent om te gaan scheren. Niet te snel heren, eerst nog even alle losse haartjes wegspoelen onder de douche of kraan. Dit zorgt niet alleen voor meer overzicht, maar ook voor zachter haar en een soepelere huid. Dankzij het warme water van de douche of de kraan gaat het scheren zometeen een stuk makkelijker.

Wanneer je jouw hoofd hebt afgespoeld is het tijd om een scheerproduct aan te brengen. Het voordeel aan de scheer- en verzorgingslotion van The Shaving Institute is dat deze transparant is. Dit is, zeker wanneer je je hoofd gaat scheren, erg handig. Je ziet namelijk altijd wat je wel en niet weg hebt geschoren. Naast dit grote voordeel, zijn er nog meer goede redenen om jouw hoofd te scheren met onze lotion. Wat die redenen precies zijn lees je verderop in het artikel.

Snorstijlen

Stap 3: Pak je scheermes en start met het scheren van je hoofd

Is je hoofd goed ingesmeerd met een laagje scheer- en verzorgingslotion? Mooi, dan kunnen we nu beginnen aan het echte werk! Bij het scheren van je hoofd is het belangrijk om in een patroon te werken. Wat dit patroon precies is, maakt niet zoveel uit. Kies gerust iets wat voor jouw comfortabel scheert.

De reden dat wij je adviseren om in een patroon te scheren, is omdat je dan meerdere keren over dezelfde plekken kan gaan. Wanneer je dit doet, kan je die plekken vanuit een andere richting scheren, zodat je zeker weet dat de haartjes echt kort zijn afgeschoren.

Snorstijlen

Stap 4: Scheer extra goed langs de contouren van je hoofd

Je bent al een aardig stuk op weg en kunt als het goed is al een fris geschoren hoofd zien in de spiegel. Om ervoor te zorgen dat jouw hoofd straks echt mooi strak is geschoren, moet je erg goed langs de contouren van je hoofd scheren. Denk bijvoorbeeld goed aan de plekken achter je oren en scheer een keer extra langs randjes, deukjes, bultjes of andere vormen in je hoofd.

Snorstijlen


Stap 5: Je hoofd er na NIET afspoelen onder de kraan of de douche

Zo, job done! Normaal gesproken zou je nu natuurlijk je hoofd afspoelen onder de kraan of douche, maar in dit geval kan je dat beter niet doen! Waarom? Dat zal ik je vertellen.

De scheer- en verzorgingslotion van  The Shaving Institute is zo ontwikkeld dat het na een scheerbeurt als een verzorgende lotion in je huid trekt. De verzorgende ingrediënten zoals Aloë Vera, Jojoba olie en avocado olie zorgen ervoor dat jouw huid tijdens en na het scheren wordt gevoed. Dit helpt scheerirritaties en rode bultjes te voorkomen. Spoel de lotion dus vooral niet af. Een ander bijkomend voordeel hiervan is dat je niet met overtollige scheerschuim op je hoofd en in je wastafel zit. Dat is dus verleden tijd!

Geniet van jouw strak geschoren hoofd en blijf hem verzorgen met de scheer- en verzorgingslotion

Kijk nou eens in de spiegel, wat zie je daar? Ja, jouw nieuwe look. Een erg net verzorgd hoofd dat straks gelukkig minder kans heeft op de vervelende irritaties van het scheren. Wanneer je dit zo wilt houden, kan je ervoor kiezen om deze lastige en tijdrovende klus voor eens en voor altijd een stuk makkelijker te maken met de scheer- en verzorgingslotion van The Shaving Insitute. Geniet van de nieuwe look mannen!

Gemiddeld 60 scheer- & verzorgingsbeurten

Je hoofd scheren?

Gebruik onze scheer- en verzorgingslotion!

Bestel nu


 

×
Welkom nieuwkomer