Winkelmand

Op welke leeftijd beginnen mannen met scheren?

The Shaving Institute leeftijd beginnen met scheren mannen

Deel dit artikel op Facebook

Tijdens de overgang van jongen naar man gaat een jongen door verschillende ontwikkelingsfases op weg naar volwassenheid. Een van deze fases is haargroei op onder andere het gezicht. Vaak wordt dit door mannen geschoren en/of getrimd, maar op welke leeftijd beginnen zij hiermee? 

Wanneer begint de gezichtsbeharing zich te ontwikkelen?

Haargroei op het gezicht begint over het algemeen te groeien tijdens of net na de start van de pubertijd. De hormoonhuishouding en toename van testosteron verandert in deze levensfase. Grofweg is dit tussen het 12de en 18de levensjaar, maar het kan ook voor of na deze leeftijden zich ontwikkelen. Dit is sterk per individu afhankelijk, maak je dus ook geen zorgen als jij eerder of later gezichtsbeharing krijgt dan anderen in jouw omgeving. 

The Shaving Institute leeftijd beginnen met scheren mannen


Op welk moment begin je met het scheren van je gezichtshaar?

Zodra het moment daar is dat je gezichtsbeharing begint te ontwikkelen kan je dit gaan scheren, maar dat hoeft natuurlijk niet. Echter zien wij vaak dat mannen zich toch scheren, omdat zij dit zelf prettig vinden of omdat zij van mening zijn dat het een verzorgde indruk geeft.

Het advies is dan ook om te beginnen met scheren wanneer jij dat wil. Vaak betekent dit dat een jongen begint met zijn gezichtshaar te scheren zodra het duidelijk zichtbaar is of hij last heeft van jeuk door de beharing. 

The Shaving Institute leeftijd beginnen met scheren mannen


Van wie leren jongens het scheren?

Wat we in de praktijk vaak zien is dat jongens het scheren leren van hun ouders. Dit gebeurt meestal nadat de ouders zelf zien dat hun zoon gezichtsbeharing heeft of wanneer de zoon aangeeft dat hij zich graag wil scheren.

In de meeste gevallen leert de vader zijn zoon hoe hij zich het beste kan scheren, maar ook moeders pakken deze taak steeds vaker op. Wat we daarin veel zien is dat de scheermethode van de vader wordt overgenomen door de zoon, dat wil zeggen elektrisch of met mes.

The Shaving Institute leeftijd beginnen met scheren mannen

Hoe ziet de perfecte eerste scheerbeurt eruit?

Het moment dat jij je voor het eerst gaat scheren is natuurlijk een mooi en spannend moment. Het is dan ook belangrijk dat deze eerste scheerbeurt zo soepel mogelijk verloopt. De huid is nog erg gevoelig en niet gewend aan het scheren van de haren.

Om de scheerbeurt zo goed mogelijk uit te voeren hebben wij de volgende tips op een rijtje gezet:

  • Neem voor het scheren eerst een warme douche. Hierdoor gaan de poriën meer open staan en worden de haartjes zachter.
  • Breng een scheerproduct aan dat het scheermes soepel over de huid laat gaan en verzorg de huid daarna goed. 
  • Pak een schoon en scherp scheermesje, maak deze na de scheerbeurt ook weer schoon en droog. Zo is hij alweer gereed voor de volgende scheerbeurt.
  • Start met scheren en doe dit met de richting van de haren mee, zo voorkom je irritaties en ingegroeide haren.
  • Begin hierbij altijd bij de bakkebaarden en werk zo je weg naar beneden. Een andere belangrijke tip is het strak trekken van de huid. Zo zorg je ervoor dat er geen plooien in de huid zitten. De haren op de kin en de bovenlip zijn het hardst, bewaar deze voor het laatste gedeelte van de scheerbeurt. 
  • Spoel het mesje tussen de scheerbeurt tijdig af.
  • Gebruik na het scheren een product dat de huid voedt. Zo zorg je ervoor dat de ‘gestreste huid’ na de scheerbeurt gekalmeerd wordt.
The Shaving Institute leeftijd beginnen met scheren mannen

Scheren en verzorgen kan nu ook in één met The Shaving Institute

De scheer- en verzorgingslotion van The Shaving Institute is het eerste scheerproduct dat gebruiksgemak, snelheid, comfort en verzorging combineert. Dankzij natuurlijke ingrediënten zoals Jojoba-, Avocado olie, Aloë Vera en vitamines wordt jouw huid tijdens en na het scheren goed verzorgd. Daarnaast is de lotion transparant, waardoor je makkelijk kan zien wat en waar je scheert.Om optimaal te profiteren van de verzorgende werking van deze lotion hoef je je gezicht na het scheren niet meer af te spoelen. Het product trekt namelijk in de huid, waar de natuurlijke ingrediënten hun werk doen en de huid voeden. Meer weten over het product? Ontdek het hier

×
Welkom nieuwkomer