Winkelmand

Je hoofd scheren doe je zo

Je hoofd scheren

Deel dit artikel op Facebook

Of het nu is omdat een kaal hoofd je gewoon beter staat, omdat je klaar bent met je steeds dunner wordende haar, of omdat het buiten 35 graden is en het nou eenmaal echt een hoop scheelt zonder haar, er zijn voor veel mannen redenen genoeg om hun hoofd kaal te scheren. Je hoofdhuid is echter niet hetzelfde als je kaaklijn. Je hebt te maken met een andere vorm, je zult moeten scheren op plekjes die je niet kunt zien en je hoofdhuid zou zo maar eens heel anders kunnen reageren op je scheerbeurt. Benieuwd hoe je het beste te werk gaat bij het scheren van je hoofd? Wij leggen je uit hoe je stap voor stap het perfecte resultaat kunt bereiken. 

Stap 1: Het hoofd voorbereiden

Als je nog wat langere haren op je hoofd hebt staan, is het zaak om deze van te voren kort te knippen en te trimmen. Vervolgens raden we je aan een stomend hete douche te nemen en het hoofd goed te reinigen met zeep of shampoo. Wanneer het hoofd niet schoon is kan dit scheerirritatie veroorzaken. De hete stoom van de douche zorgt er voor dat de poriën open komen te staan en je hoofdharen zachter worden, waardoor het scheren makkelijker zal gaan.

Je hoofd scheren

Stap 2: Breng een scheerlotion aan

Bedek het hele hoofd met een dun laagje verzorgende scheerlotion. Het juiste scheerproduct zal er voor zorgen dat de haartjes zacht blijven, dat het scheermes makkelijker over het hoofd glijdt en zal je hoofdhuid tegelijkertijd verzorgen en beschermen tegen irritaties. Een transparante scheerlotion is handig om goed te kunnen zien wat je doet om zo scheerwondjes te voorkomen. De scheer- & verzorgingslotion van the Shaving Institute is hiervoor een goede optie.

Stap 3: Scheren

Het is ten eerste belangrijk om een goed scherp scheermes te gebruiken. Merk je dat je scheermes te veel aan de haartjes trekt? Dan is het waarschijnlijk tijd om deze te vervangen. Zet ten tweede niet te veel druk op het scheermes en laat het mesje zijn werk doen. Je zult vanzelf merken hoe de vorm van je hoofd precies in elkaar zit, en op welke plekken je iets meer druk zult moeten uitoefenen. Dit is een kwestie van ervaring opbouwen!

Scheer om te beginnen altijd zoveel mogelijk met de haargroei mee. Hoewel tegen de haargroei in scheren een gladder resultaat kan opleveren, loop je hiermee een grotere kans op ingegroeide haartjes en scheerirritatie. Begin vanaf de kruin en scheer zodoende van achter naar voren het voorhoofd, van boven naar beneden het achterhoofd, en begin vervolgens aan de slapen en de zijkanten van je hoofd. Om overal makkelijker bij te komen, gebruik je het beste je linkerhand voor het scheren van de linkerkant van je hoofd, en je rechterhand voor het scheren van de rechterkant van je hoofd. Let vooral op lastige plekjes zoals rondom de oren, hier zou je nog best eens wat haren gemist kunnen hebben. Vouw ze naar beneden om overal makkelijker bij te kunnen en om ze niet te verwonden. Je kunt vervolgens met een spiegel controleren of je alles meegepakt hebt, maar vergeet ook niet tegen de haarrichting in over het hoofd te wrijven, zodat je kunt voelen waar nog haartjes zijn overgebleven. Mocht je een aantal plekjes gemist, breng dan opnieuw een scheerlotion aan voordat je er opnieuw met je scheermes overheen gaat.

Je hoofd scheren

Stap 4: Nazorg 

Je hoofdhuid is nou eenmaal gevoelig en zou best geïrriteerd kunnen reageren op je scheerbeurt. Om scheerirritatie en ingegroeide haren te voorkomen, is het dus zaak om deze goed te verzorgen na je scheerbeurt. Als je de scheer- en verzorgingslotion van The Shaving Institute hebt gebruikt, zal deze tijdens het scheren je huid voeden en na je scheerbeurt vanzelf in de huid trekken om deze zodoende te kalmeren en verder te verzorgen. Je hoeft je hoofd dan ook niet meer af te spoelen met water. Zorg er wél voor dat je je hoofdhuid goed beschermt tegen de zon, vergeet niet dat deze nu niet meer beschermd wordt door je haren. Breng dus voordat je jezelf blootstelt een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor aan.

Klaar om je hoofd kaal te scheren, maar nog op zoek naar het juiste scheerproduct? Probeer de scheer- en verzorgingslotion van the Shaving Institute hier

Gemiddeld 60 scheer- & verzorgingsbeurten

Het nieuwe natscheren 

Scheer- en verzorgingslotion in één

Verleng hier jouw scheergemak


 Proberen voor 1,99? Klik hier!

Andere artikelen

Huidirritaties door het dragen van een mondkapje?

Huidirritaties door het dragen van een mondkapje?

Sinds de uitbraak van het COVID-19 virus wordt het straatbeeld bepaald door mondkapjes. Hoewel dit een effectief middel blijkt te zijn in het terugdringen van het aantal besmettingen van het...

Tips voor het scheren bij parfumallergie

Tips voor het scheren bij parfumallergie

Heb jij ook vaak last van een geïrriteerde huid na het scheren? Dat is natuurlijk niet zo fijn en daar wil je dan ook graag zo snel mogelijk van af!...

Epke Zonderland en TSI ondersteunen Movember.

Epke Zonderland en TSI ondersteunen Movember.

Het is bijna weer november en voor vele mannen betekent dat traditiegetrouw tijd voor Movember! In Nederland registreren jaarlijks zo’n 2500 mannen zich officieel voor dit fenomeen. Er doen natuurlijk veel...

Schrijf je in en ontvang 10% korting!

Ontvang direct 10% korting op één flacon. Daarnaast blijf je altijd op de hoogte van leuke weetjes, interessante aanbiedingen en nieuwe ontwikkelingen over scheren en huidverzorging!

×
Welkom nieuwkomer