Winkelmand

Hoe vaak spoel jij jouw scheermesje af

Hoe vaak spoel jij jouw scheermesje af

Deel dit artikel op Facebook

Tijdens het scheren werk je het liefst met een schoon mesje, zo kun je scheerirritaties voorkomen en heb je het beste zicht op waar je scheert. Daarom is het van belang je mesje regelmatig goed af te spoelen. Hoe vaak doe jij dit tijdens jouw scheerbeurt? Waarschijnlijk vaker dan nodig! Lees hier hoe je minder vaak je mesje hoeft af te spoelen voor hetzelfde resultaat.

De basis van iedere fijne scheerbeurt: een schoon en scherp scheermes

Natuurlijk wil iedere scherende man een schoon mes hebben tijdens het scheren. Hierdoor gaat het scheren namelijk een stuk makkelijker en raakt je huid minder snel geïrriteerd. Veel mannen spoelen hun mes daarom vaak af tijdens het scheren, wat een water verbruikt tot wel 18,4 liter per scheerbeurt kan opleveren. Daarnaast kan het andere problemen opleveren, zoals een verstopte afvoer en kans op beschadigingen aan het mesje.

Veel voorkomende ergernissen bij het afspoelen van je mes: een vieze wastafel en een verstopte afvoer

Doordat jij jouw mesje afspoelt komen je haren in de afvoer terecht, de combinatie van haren en schuimresten zijn op termijn een een goede bron voor het verstoppen van je afvoer. Bovendien zijn de scheerschuim resten vaak lastig weg te spoelen, waarbij je onnodig water verbruikt. Met warm water gaat dat beter, maar ja, wil je elke keer wachten voordat het water warm is, waarbij je onnodig water en energie verspilt? Liever niet natuurlijk. Gelukkig kan het ook anders.

Hoe vaak spoel jij jouw scheermesje af

Kies voor een makkelijke manier van scheren zonder schuim

Het is niet nodig om veel water te verbruiken tijdens het scheren. Sterker nog, een complete en comfortabele scheerbeurt kan met slecht 1 liter water en een wastafel zonder schuimresten waarbij de kans op een verstopt afvoer een stuk minder wordt. Tevens behoort het gebruik van warm water tot het verleden, waardoor je niet alleen water maar ook energie bespaart. Met de nieuw scheer- en verzorgingslotion van The Shaving Institute is dit allemaal heel eenvoudig.

De lotion spoelt namelijk makkelijk en snel met wat koud water van je mesje af. Zo is je scheermes in een mum van tijd weer schoon en kan je verder scheren. Omdat schuim zich op je scheermes snel ophoopt is het raadzaam je scheermes zeer geregeld af te spoelen. De scheer- en verzorgingslotion van The Shaving Institute is zo ontwikkeld dat je met gemiddeld 3 keer afspoelen je scheerbeurt hebt voltooid (afhankelijk van de dikte en lengte van de baardharen).

Hoe vaak spoel jij jouw scheermesje af

Voorkom schade aan jouw scheermes

Aan het begin van dit artikel staat dat het belangrijk is om te werken met een schoon scheermes, gelukkig kan dit ook zonder hem vaak met warm water af te spoelen. De lotion van The Shaving Institute zorgt ervoor dat de baardharen makkelijk van het mes afspoelen, zelfs met koud water. Je hoeft dus niet met je scheermes tegen de wastafel te tikken om hem goed schoon te krijgen. Hiermee voorkom je mogelijke schade aan de kleine, precieze onderdelen van het mes. Zo verleng je de levensduur van je scheermes en vergroot je het genot en gemak van je scheerbeurten. Een scherp scheermesje zorgt er namelijk voor dat het scheren makkelijker gaat en helpt scheerirritaties te voorkomen. Bovendien zijn de mesjes vaak behoorlijk aan de prijs, dus is het ook nog eens goed voor je portemonnee.

Hoe vaak spoel jij jouw scheermesje af

Makkelijk scheren en tevens je huid verzorgen

Omdat de scheer- en verzorgingslotion van The Shaving Institute niet schuimt, wordt deze niet afgespoeld na het scheren. Sterker nog, de lotion trekt al tijdens de scheerbeurt in de huid en start direct zijn verzorgende werking. De lotion bevat namelijk voedende oliën voor je huid die er voor zorgen dat jouw huid in topconditie blijft, met zo min mogelijk kans op scheerirritaties. Het resultaat? Slechts 1 liter water verbruik per scheerbeurt en een scheermes die je minder vaak en makkelijker kan afspoelen! Met de lotion van The Shaving Institute heb je niet alleen een snelle, comfortabele scheerbeurt met een verzorgende werking maar spaar je automatisch ook nog een beetje het milieu. 

Gemiddeld 60 scheer- & verzorgingsbeurten

Het nieuwe natscheren 

Scheer- en verzorgingslotion in één

Verleng hier jouw scheergemak


 Proberen voor 1,99? Klik hier!

Andere artikelen

Huidirritaties door het dragen van een mondkapje?

Huidirritaties door het dragen van een mondkapje?

Sinds de uitbraak van het COVID-19 virus wordt het straatbeeld bepaald door mondkapjes. Hoewel dit een effectief middel blijkt te zijn in het terugdringen van het aantal besmettingen van het...

Tips voor het scheren bij parfumallergie

Tips voor het scheren bij parfumallergie

Heb jij ook vaak last van een geïrriteerde huid na het scheren? Dat is natuurlijk niet zo fijn en daar wil je dan ook graag zo snel mogelijk van af!...

Epke Zonderland en TSI ondersteunen Movember.

Epke Zonderland en TSI ondersteunen Movember.

Het is bijna weer november en voor vele mannen betekent dat traditiegetrouw tijd voor Movember! In Nederland registreren jaarlijks zo’n 2500 mannen zich officieel voor dit fenomeen. Er doen natuurlijk veel...

Schrijf je in en ontvang 10% korting!

Ontvang direct 10% korting op één flacon. Daarnaast blijf je altijd op de hoogte van leuke weetjes, interessante aanbiedingen en nieuwe ontwikkelingen over scheren en huidverzorging!

×
Welkom nieuwkomer