Winkelmand

Hoe krijg jij de perfecte baardlijn?

Deel dit artikel op Facebook

Het dragen van een baard is helemaal in. Sinds de acties Movember, de maand waarin mannen hun baard of snor laten staan is de populariteit van baarden gegroeid. De baard is er voor iedereen, van jonge mensen tot oudere mannen, voor een zakelijk of nonchalant uiterlijk. Het is een ultiem symbool van mannelijkheid. Daarnaast is het ook nog eens een uiting van persoonlijke stijl. Je kunt namelijk op verschillende manieren een baard dragen, afhankelijk van de baardgroei. Chic of stoer, kort of lang, een stoppelbaard of een volle haardos, er zijn ontzettend veel mogelijkheden.

Hoe krijg jij de perfecte baardlijn? Lees het hier. 

Verschillende gezicht types

Afhankelijk van de baardgroei zijn er verschillende soorten baarden. Of je nu een korte baard, stoppelbaard of een volle lang baard hebt, elke baard heeft aandacht en verzorging nodig. Het is namelijk niet alleen nodig om de baard bij te houden qua lengte, maar ook de vorm van de baard is belangrijk. Want met een goede strakke baardlijn kan je je gezicht beter laten uitkomen, niet elke baardstijl past immers bij elk gezicht.

Er zijn grofweg 7 verschillende gezicht types te onderscheiden en bij elk gezicht type past een andere baard. De zeven gezicht types zijn:
#1: Een ovaal gezicht
#2: Een vierkant gezicht
#3: Een langwerpig gezicht
#4: Een driehoekig gezicht
#5: Een diamantvormig gezicht
#6: Een hartvorming gezicht
#7: Een rond gezicht 

Camoufleren van het gezicht

Een baard kan je gezicht benadrukken of juist contouren camoufleren. Een vierkant gezicht wordt gekenmerkt door een brede kaaklijn, vaak wil je met een baard daar niet teveel nadruk op leggen. Daarom past bij een vierkant gezicht het beste een baardstijl met ronde vormen rond de kin, denk hiervoor aan een sik.

Door geen gebruik te maken van scheerschuim maar een transparante lotion kun je de lijnen goed zien en scheer je gemakkelijk een ronde vorm in de baard.

Bij een diamantvormig gezicht wat gekenmerkt wordt door brede junkbeenderen en een smalle kin is een baardstijl waarbij de aandacht wordt gelegd op de wangen en kaaklijn ideaal. Hierdoor camoufleer je een puntige kin. Een voorbeeld van deze stijl is de Beckham baard.

Daarnaast is bij een hartvorming gezicht, wat vaak smal is, een baard een mooi middel om je kaken iets breder te laten lijken.

Het vermijden van sik

Bij sommige baardstijlen kan het ook goed zijn om dingen te vermijden, zoals een sik. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een langwerpige gezicht.

Je wilt vermijden dat je gezicht nog langer lijkt door een baard met een puntige sik. Door een volle baard op de kaken breder te maken gaat er minder aandacht uit naar de lengte van je gezicht. Een voorbeeld hiervan is de schippersbaard of de Garibaldi baard.

Ook het driehoekige gezicht wat zich kenmerkt zich door een prominente kin kan het beste een baard met sik worden vermeden. Door een combinatie te maken van een snor en baard of door de bakkenbaarden iets verder te laten doorlopen verminder je de driehoekige vorm. Met een transparante scheerlotion kun je gemakkelijk scheidingslijnen voor de bakkenbaarden neerzetten.

Baardstijlen voor een ovaal of rond gezicht

Heb jij een ovaal gezichtstype dan heb je het geluk dat de meeste baarden jou goed staan. Doordat een ovaal zowel ronde als hoekige eigenschappen heeft kun je vele kanten op met diverse baardstijlen. Zo kan je kiezen voor een lange stoppelbaard, de Ducktail of de volle baard.

Ook een rond gezicht heeft veel mogelijkheden voor diverse baardstijlen. Maar wil je wat minder aandacht geven aan de ronde kaken en trekken in je gezicht dan kun je kiezen voor een baardstijl welke extra lengte toevoegt vanuit je wangen richting je kin. Denk bijvoorbeeld aan een sik, medium stoppelbaard of Balbo baard. Gebruik bij het scheren een scherp scheermes en een transparante scheerlotion om eenvoudig strakke lijnen neer te kunnen zetten.

Hoe zorg je dan voor de beste baardlijn?

Als je eenmaal weet wat voor soort gezichtstype je hebt dan weet je wat voor soort baard het beste bij jouw vorm van het gezicht past. Hoe krijg je dan een strakke en nette baard? Dat heeft te maken met de manier van scheren.

Verwijder de lange haren eerst met een tondeuse. Natscheren wordt daarna aangeraden, hierdoor zijn niet alleen de haartjes zachter waardoor ze gemakkelijk geschoren kunnen worden, maar kun je ook gemakkelijk met de haarrichting mee scheren, waardoor scheerirritatie voorkomen kan worden.

Ook is een scherp scheermes essentieel. Met een bot mes kun je ook scheerirritatie krijgen. Daarnaast zijn vloeiende lijnen ook van belang. Enkel als je bij natscheren scheerschuim gebruikt kun je niet goed de contouren van de huidige baard zien.

Gebruik transparante scheerlotion voor het beste resultaat

De transparante scheer- en verzorgingslotion van The Shaving Institute breng je aan op de nat gemaakte baardrand, doordat de haren zichtbaar blijven kun een goede scheidingslijn maken. Daarnaast trekt de scheerlotion in de huid tijdens en na de scheerbeurt, zodat de lotion niet meer hoeft te worden afgespoeld met water, in tegenstelling tot het gebruik van scheerschuim. Ook bevat de lotion verzorgende ingrediënten zoals Jojoba-, Avocado olie en Aloë Vera en een subtiele frisse geurtje waardoor aftershavelotion niet meer noodzakelijk is.

Met een scheer- en verzorgingslotion help je scheerirritatie voorkomen en kun je gemakkelijk je baardgroei beheersen en een strakke baardlijn creëren.

Mocht je alweer toe zijn aan het verlengen van het ultieme scheergemak of wil je jouw eerste flacon bestellen?

Gemiddeld 60 scheer- & verzorgingsbeurten

Het nieuwe natscheren 

Scheer- en verzorgingslotion in één

Verleng hier jouw scheergemak


 Proberen voor 1,99? Klik hier!

Andere artikelen

Op welke leeftijd beginnen mannen met scheren en hoe doen zij dat?

Op welke leeftijd beginnen mannen met scheren en hoe doen zij dat?

Tijdens de overgang van jongen naar man gaat een jongen door verschillende ontwikkelingsfases op weg naar volwassenheid. Een van deze fases is haargroei op onder andere het gezicht. Vaak wordt...

Hoe kies je het voor jou meest geschikte scheerproduct?

Hoe kies je het voor jou meest geschikte scheerproduct?

Wanneer je jezelf gaat natscheren, heb je de keuze uit vele producten. We kunnen deze in een aantal verschillende categorieën verdelen. Denk bijvoorbeeld aan traditionele scheerzeep, scheerschuim en scheergel. Deze...

The Shaving Institute introduceert de Pure Edition

The Shaving Institute introduceert de Pure Edition

The Shaving Institute heeft een nieuwe scheer- en verzorgingslotion ontwikkeld onder de naam Pure Edition. Dit product is speciaal ontwikkeld voor mannen en vrouwen die last hebben van parfumallergie.

Schrijf je in en ontvang 10% korting!

Ontvang direct 10% korting op één flacon. Daarnaast blijf je altijd op de hoogte van leuke weetjes, interessante aanbiedingen en nieuwe ontwikkelingen over scheren en huidverzorging!

×
Welkom nieuwkomer