Winkelmand

Waarom het belangrijk is de juiste aftershave te kiezen

Weersinvloeden op de huid

Deel dit artikel op Facebook

Dat aftershave na het scheren gebruikt wordt had je waarschijnlijk al begrepen, maar voor veel mannen houdt de kennis over dit goedje daarmee wel zo’n beetje op. Er is nog aardig wat onwetendheid rond aftershaves en menig man dept na het scheren zomaar wat op de huid vanwege de geur zonder te weten wat nu eigenlijk precies de effecten zijn. Wij leggen je uit wat aftershave precies is, welke verschillende versies er zijn, en welke effecten je kunt verwachten.

Aftershave, een korte geschiedenis

Aftershave heeft vaak een beetje een nostalgisch imago en dat is niet zo gek als je gaat kijken naar waar aftershave eigenlijk vandaan komt. Het is misschien wat lastig om het je zo voor te stellen, maar voor de 18e eeuw scheerde niemand zichzelf eigenhandig. Een bezoekje aan de barbier was dan ook zéér normaal. Wondjes en irritatie na een scheerbeurt werden echter als gewoon gezien en de barbier behandelde het gezicht met aluinsteen om het bloeden van de wondjes te stoppen en het gezicht licht te ontsmetten.

Hoe je het ook went of keert, scheren zorgt voor stress op de huid, zelfs bij een barbier. Pas toen een gladgeschoren gezicht steeds populairder werd, ontstond er een rudimentaire vorm van verzorging na het scheren. De eerste vorm van aftershave bestond uit azijn, om de huid te ontsmetten en olie om te verzorgen. In de loop der tijd werden hier steeds meer ingrediënten aan toegevoegd, waaronder geurwater en alcohol. Dit bleek aan te slaan en werd eind 18e eeuw toegevoegd aan de scheerbeurt bij een barbier. Tot begin 20e eeuw bestond aftershave zelfs voor het grootste deel uit alcohol.

Al van oudsher bevat aftershave stoffen die de huid en de poriën laten samentrekken, ontsmetten (tegen de wondjes) en verkoelende stoffen (tegen het branderige gevoel) en parfum, zodat het geheel een aangename geur achterlaat.

Weersinvloeden op de huid

Aftershave of aftershave lotion

De hierboven genoemde, klassieke aftershave, bestaat nog steeds. Het gaat dan meestal om een dunne substantie en deze bevat vaak toners zoals alcohol, astringerende elementen zoals aluin of zuren (bloedstelpend en doen de huid samentrekken), verkoelende elementen zoals menthol en toevoegingen als, geur- en kleurstoffen.

Tegenwoordig bestaat aftershave zelfs voor het grootste gedeelte uit alcohol met een parfum. Alcohol heeft niet alleen een ontsmettende maar ook een ontvettende werking op de huid. In de loop der jaren is er bij aftershaves steeds meer nadruk komen te liggen op de geur en niet op de huidverzorging van mannen. Niet zo gek dus dat aftershave enorm kan prikken na het scheren. Ten eerste is het opbrengen van alcohol niet aan te raden voor een gevoelige huid. Dit zorgt alleen maar voor een vervelend prikkend gevoel en droogt de huid uit en kan irritatie veroorzaken, terwijl de huid na het scheren juist hydratatie nodig heeft.

Dat een goede aftershave moet prikken is dan ook een fabeltje...

Weersinvloeden op de huid

De modernisatie van scheerproducten

Het scheren zelf, maar ook de scheerproducten zijn door de jaren gemoderniseerd. De klassieke vorm van aftershave is dan ook niet meer de enige vorm die er bestaat.

Wil je je huid verzorgen dan laat je een aftershave liever links liggen en kies je voor een verzorgende aftershave lotion. Deze lotions zijn speciaal ontwikkeld om de huid te voeden na het scheren. Ze bevatten veelal ingrediënten die huidirritatie kunnen voorkomen en de huid kalmeren en hebben daardoor vaak ook een lager parfum gehalte dan een aftershave.

Een geschoren huid die droog en trekkerig aanvoelt moet vooral gevoed, gekalmeerd en gehydrateerd worden.  

Gebruik een scheer- en verzorgingslotion in één, voor een makkelijke, snelle scheerbeurt en een verzorgde huid

De ingrediënten die je in de scheer- en verzorgingslotion van The Shaving Institute vindt doen precies dat; Avocado olie versoepelt en beschermt de huid, Aloë Vera is een natuurlijke ontstekingsremmer die de huid kalmeert en Jojoba olie heeft een hydraterende werking.

De scheer- en verzorgingslotion breng je voor het scheren aan en deze voedt zo al tijdens je scheerbeurt de huid. Als je klaar bent is afspoelen niet nodig, de verzorgende ingrediënten trekken direct in de huid en doen vervolgens hun werk. Dit product maakt daarom het toevoegen van aftershavelotion overbodig.

Mocht je alweer toe zijn aan het verlengen van het ultieme scheergemak of wil je jouw eerste flacon bestellen?

Gemiddeld 60 scheer- & verzorgingsbeurten

Het nieuwe natscheren 

Scheer- en verzorgingslotion in één

Verleng hier jouw scheergemak


 Proberen voor 1,99? Klik hier!

Schrijf je in en ontvang 10% korting!

Ontvang direct 10% korting op één flacon. Daarnaast blijf je altijd op de hoogte van leuke weetjes, interessante aanbiedingen en nieuwe ontwikkelingen over scheren en huidverzorging!

×
Welkom nieuwkomer