Winkelmand

Vijf stappen voor het perfect bijhouden van je halslijn

Halslijn scheren

Deel dit artikel op Facebook

Of je nu een vikingbaard of een five ‘o clock shadow op je gezicht hebt staan. Voor alle baarddragers geldt, met een geschoren halslijn zie je er een stuk verzorgder uit. Vooral bij kortere baardtypes valt het al snel op als de onderkant van de baard niet netjes bijgewerkt is. De halslijn kan zo echt het verschil maken tussen onverzorgd en stijlvol. Vrij belangrijk dus om te weten hoe je tot de perfect geschoren halslijn komt. Wij leggen je in 5 stappen uit hoe je het beste te werk kan gaan.

Vergeet van tevoren niet om je huid goed voor te bereiden op je scheerbeurt door bijvoorbeeld een warme douche te nemen, zodat de haartjes zachter worden en de poriën open gaan staan. Gebruik eventueel een zachte scrub om dode huidcellen en andere onzuiverheden weg te halen. 

Halslijn scheren

Stap 1: Trim je baard

Gebruik het gewenste opzetstukje van je tondeuse om de juiste lengte te verkrijgen en trim de hele baard, zodat alles op dezelfde lengte is. Houd de baardharen liever iets langer als je niet zeker bent over welke lengte je graag wilt. Korter kan namelijk altijd, je baardhaar weer langer maken duurt een stuk langer. 

Stap 2: Bepaal je halslijn

Het moeilijkste om te bepalen is tot waar je je baard aan de onderkant weg zou moeten scheren. Kijk hiervoor allereerst goed in de spiegel. Je halslijn loopt in principe van net onder het oor, onder de kaak langs naar het andere oor, in een licht gebogen u-vorm. Daarbij geldt dat bij een kortere baard een hogere halslijn beter staat, terwijl bij een langere baard de halslijn best iets lager mag zitten.
Een handig trucje is om twee vingers boven de adamsappel aan te houden, en vervolgens een denkbeeldige lijn van oor tot oor te trekken. Alles onder die lijn kun je dus wegscheren met een scherp scheermes, het haar direct onder je kaaklijn en je kin laat je vanzelfsprekend zitten. 

Halslijn scheren

Stap 3: Lastige plekjes

Het scheren van je nek kan best een lastige uitdaging zijn. Het haar op en rond de adamsappel zul je namelijk ook weg moeten scheren, je hebt wellicht wat loshangend vel en de nek is nou eenmaal een gevoelig gedeelte van het lichaam. Het geheim is je huid goed strak te trekken. Trek bijvoorbeeld de huid recht aan de kant van de adamsappel waar je bezig bent en scheer met de huid mee. Zo trek je de huid samen met de haren die direct op de adamsappel zitten van de adamsappel af. Zodra dit stuk huid glad is geschoren, laat je de huid los en valt deze terug over de adamsappel. Denk er wel aan om niet te hard op de huid te blijven drukken, dit kan mogelijk irritaties veroorzaken. Voor een onderkin geldt hetzelfde. Trek de huid goed strak zodat je goed overal bij kan, zonder jezelf te verwonden. 

Stap 4: Definieer de hoeken

De hoek van je baard loopt in een rechte lijn onder je oor tot net onder de kaaklijn. Houd de hoeken van je baard het liefst vierkant. Dit geeft een mannelijke uitstraling en accentueert je kaaklijn.

Halslijn scheren

Stap 5: Gebruik een scheerproduct dat tevens verzorgt

De hals is nou eenmaal een gevoelig stuk huid en het is niet voor niets dat dit de plek is waar vaak scheerirritatie ontstaat. Extra belangrijk dus om een verzorgend scheerproduct te gebruiken. Het zou namelijk jammer zijn als je perfect strakke halslijn straks wordt verpest door een droge huid of scheerirritatie. De scheer- en verzorgingslotion van The Shaving Institute is een goede optie om dit te voorkomen. De lotion is transparant zodat je goed in de gaten kunt houden waar je halslijn komt en de kalmerende en voedende ingrediënten zorgen er tijdens het scheren al voor dat je huid goed verzorgd wordt. Bovendien hoef je de lotion na afloop niet af te spoelen. Deze trekt in de huid en werkt als een hydraterende aftershavelotion. Zo zorg je ervoor dat je met de perfecte halslijn, en zonder scheerirritatie door het leven kan.

Gemiddeld 60 scheer- & verzorgingsbeurten

Het nieuwe natscheren 

Scheer- en verzorgingslotion in één

Verleng hier jouw scheergemak


 Proberen voor 1,99? Klik hier!

Andere artikelen

Epke Zonderland en TSI ondersteunen Movember.

Epke Zonderland en TSI ondersteunen Movember.

Het is bijna weer november en voor vele mannen betekent dat traditiegetrouw tijd voor Movember! In Nederland registreren jaarlijks zo’n 2500 mannen zich officieel voor dit fenomeen. Er doen natuurlijk veel...

Tips voor het scheren bij parfumallergie

Tips voor het scheren bij parfumallergie

Heb jij ook vaak last van een geïrriteerde huid na het scheren? Dat is natuurlijk niet zo fijn en daar wil je dan ook graag zo snel mogelijk van af!...

Huidirritaties door het dragen van een mondkapje?

Huidirritaties door het dragen van een mondkapje?

Sinds de uitbraak van het COVID-19 virus wordt het straatbeeld bepaald door mondkapjes. Hoewel dit een effectief middel blijkt te zijn in het terugdringen van het aantal besmettingen van het...

Schrijf je in en ontvang 10% korting!

Ontvang direct 10% korting op één flacon. Daarnaast blijf je altijd op de hoogte van leuke weetjes, interessante aanbiedingen en nieuwe ontwikkelingen over scheren en huidverzorging!

×
Welkom nieuwkomer