Winkelmand

4 Stappen voor een strakke baardlijn

Creëer een strakke baardlijn

Deel dit artikel op Facebook

Veel baarddragers dromen ervan, een messcherpe baardlijn. Maar goed, hoe doe je dat? Allereerst is het belangrijk om te weten dat een strakke baard wordt gevormd door twee gebieden strak te scheren. Dit zijn de hals en de wangen. Daarnaast zijn de juiste ‘scheertools’ ook erg belangrijk. Hoe dit precies werkt en welke tools je het beste kan gebruiken, lees je in dit artikel. Op naar de perfecte baard mannen!

Stap 1: Trim je baard naar de gewenste lengte

Voordat je begint met je baardlijn, kan je ervoor kiezen om de baard netjes te trimmen. Op die manier krijgen al jouw baardharen dezelfde lengte en ziet hij er nog strakker uit. Ook lekker verfrissend in de zomermaanden, zo’n kort getrimde baard.

Als je niet zulke lange haren hebt en deze stap liever wil overslaan, kan je direct beginnen met het scheren van je baardlijn. Hoe dat in z’n werking gaat, lees je in de volgende stappen.

Creëer een strakke baardlijn

Stap 2: Het creëren van een strakke halslijn

We beginnen met de onderkant van je baard, de halslijn. Deze wil je strak hebben, maar hij moet wel precies de juiste lengte krijgen. Kijk jezelf in de spiegel aan en houd je hoofd recht. Je ziet nu waarschijnlijk baardharen op je hals onder de lijn van je kaken. Om een strak aanzicht te maken, willen we deze haren wegscheren. Je kunt hierbij kiezen voor een ronde lijn of een wat vierkantere lijn. Bij een ronde lijn scheer je de haren onder je kaken strak weg, terwijl je bij een vierkante lijn ervoor kiest om hier eerst strak naar beneden te scheren.

Pak je scheer- en verzorgingslotion en scheren maar!

Nu je weet waar de lijn moet komen is het tijd om het mes erbij te pakken. Smeer je gezicht in met een scheerproduct. Nu kan het scheren beginnen. Het voordeel van de scheer- en verzorgingslotion van The Shaving Institute is dat deze transparant is, waardoor je altijd kan zien waar je scheert. Zo heb je dus nooit een te korte of scheve baardlijn. Klaar? Op naar de volgende stap.

Creëer een strakke baardlijn

Stap 3: Strakke lijnen op je wangen, of toch niet?

Nu je de hals mooi strak hebt geschoren, is het tijd voor de wangen. Hier kan je echter een keuze in maken. Maak je deze strak, net als de hals? Of kies je ervoor om de natuurlijke baardlijn te behouden?

Ik kies voor een strakke lijn op mijn wangen.

Goed, een strakke lijn dus. Ten eerste is het erg belangrijk om een denkbeeldige lijn in gedachte te nemen. Kies bijvoorbeeld een lijn van de mondhoek naar de overgang van je baard naar je hoofdhaar. Zodra je een lijn hebt gekozen kan je gaan scheren. Ook hier is onze scheerlotion erg makkelijk in gebruik, omdat je precies kan zien of je de lijn goed volgt. Dit in tegenstelling tot de traditionele niet doorzichtige scheerschuim.

TIP: Maak je baardlijn echt superstrak met een traditioneel scheermes in plaats van een scheermesje of scheerapparaat.

Ik wil liever een natuurlijke baardlijn, hoe werkt dat?

Wanneer je kiest voor een natuurlijke lijn in je baard, moet je eraan denken dat je niet te veel weg scheert. Bekijk de baardgroei op je wangen goed en bepaal welke haren je weg wil scheren. Breng de transparante lotion aan en start eenvoudig het scheerwerk. 

Creëer een strakke baardlijn

Stap 4: Het resultaat: een strakke en goed getrimde baard! Maar hoe zit het met de scheerbultjes?

Kijk aan, wat een messcherpe baardlijn. Nu wil je natuurlijk niet dat er bultjes ontstaan, waardoor de aandacht niet meer op jouw baard staat. Gelukkig heeft de scheerlotion van The Shaving Institute een verzorgende en tevens kalmerende werking. Dit komt doordat de lotion onder andere Aloë Vera, Jojoba olie en Avocado olie bevat. Deze natuurlijke ingrediënten hebben elk hun unieke en verzorgende eigenschappen.

De scheer- en verzorgingslotion van de The Shaving Institute is zo ontwikkeld dat je het niet meer hoeft af te spoelen na het scheren. Sterker nog de lotion trekt al tijdens de scheerbeurt in de huid en start direct zijn verzorgende werking. Dit helpt scheerbultjes te voorkomen. Na het scheren kun je nog even met je hand over je gezicht gaan of met een handdoek je gezicht licht deppen. Geniet van die strakke baard heren!

Gemiddeld 60 scheer- & verzorgingsbeurten

Het nieuwe natscheren 

Scheer- en verzorgingslotion in één

Verleng hier jouw scheergemak


 Proberen voor 1,99? Klik hier!

Andere artikelen

Huidirritaties door het dragen van een mondkapje?

Huidirritaties door het dragen van een mondkapje?

Sinds de uitbraak van het COVID-19 virus wordt het straatbeeld bepaald door mondkapjes. Hoewel dit een effectief middel blijkt te zijn in het terugdringen van het aantal besmettingen van het...

Tips voor het scheren bij parfumallergie

Tips voor het scheren bij parfumallergie

Heb jij ook vaak last van een geïrriteerde huid na het scheren? Dat is natuurlijk niet zo fijn en daar wil je dan ook graag zo snel mogelijk van af!...

Epke Zonderland en TSI ondersteunen Movember.

Epke Zonderland en TSI ondersteunen Movember.

Het is bijna weer november en voor vele mannen betekent dat traditiegetrouw tijd voor Movember! In Nederland registreren jaarlijks zo’n 2500 mannen zich officieel voor dit fenomeen. Er doen natuurlijk veel...

Schrijf je in en ontvang 10% korting!

Ontvang direct 10% korting op één flacon. Daarnaast blijf je altijd op de hoogte van leuke weetjes, interessante aanbiedingen en nieuwe ontwikkelingen over scheren en huidverzorging!

×
Welkom nieuwkomer