Winkelmand

Dit zijn de baardtrends voor 2020

Bye bye hipsterbaard, dit zijn de baarden die we in 2020 het meest gaan zien

Weersinvloeden op de huid

Deel dit artikel op Facebook

Het laten staan van een baard is letterlijk al zo oud als de weg naar Rome. In het oude Egypte stond een stevige baard symbool voor status en nog niet zo lang geleden stond een baard juist weer symbool voor armoede en luiheid. Tegenwoordig is het laten staan van een baard een persoonlijke keuze, maar wel één die aan trends onderhevig is.
Wilde baarden zien we steeds minder, en laat het duidelijk zijn, de hipsterbaard is op z’n retour, maar dat betekent niet dat de baard geheel uit het straatbeeld verdwijnt. Sterker nog, het dragen van een netjes bijgehouden, verzorgde baard is nog steeds populair. Benieuwd naar de grootste baarden trends voor 2020? Wij stellen ze kort aan je voor, hoef je alleen nog maar te kiezen.

De Balbo

Deze baard is mede populair gemaakt door mannen als Johnny Depp en Robert Downey jr. Het gaat hier om een losse snor met gezichtsbeharing onder de onderlip (de zogeheten soul patch) en een wat bredere baard die over de kin en een paar centimeter over de kaaklijn uitloopt.

Een Balbo staat zo ongeveer iedereen en geeft een mannelijke maar verzorgde look. De enige voorwaarde is dat je een goede baard kunt laten groeien en heel precies kunt scheren. Je zult zodra je de Balbo in shape hebt geschoren deze regelmatig bij moeten houden, zodat het geheel er verzorgd uit blijft zien. Het beste is om hiervoor een transparant scheerproduct te gebruiken, zodat de baard lijnen goed zichtbaar blijven. De scheer- en verzorgingslotion van The Shaving Institute is hier perfect voor, en zal daarnaast je huid rondom je baard direct verzorgen, om te voorkomen dat je Balbo omlijnd wordt door scheerirritatie.

Weersinvloeden op de huid

Korte stoppelbaard / 5 o'clock shadow

Met 5 ‘o'clock shadow bedoelen we oorspronkelijk het stoppelbaardje dat aan het einde van de middag alweer ontstaat op het gezicht, na een clean shave in de ochtend. Dit is een benaming die is ontstaan in de jaren 80, toen scheermerken hun klanten ervan probeerde te overtuigen dat het nodig was om 2 keer per dag te scheren. Diezelfde 5 ‘o'clock shadow, ook wel het welbekende “3 dagen baardje” genoemd, is vandaag de dag één van de meest populaire baardstijlen. Vooral voor mannen met een babyface, werkt de baard als een wonder voor een mannelijke look.

Deze baardstijl heeft weinig verzorging nodig, alleen af en toe trimmen (op 3-4mm) en goed de wangen en nek scheren is genoeg. Key is om het stoppelbaardje niet te kort te houden, dan lijkt het alsof je gewoon bent vergeten te scheren, en ook niet te lang, waardoor het weer onverzorgd overkomt. Begin met een clean shave en verzorg de huid goed. Gebruik het liefst een verzorgende scheerlotion, zoals die van The Shaving Institute, zo kun je huidirritatie tot een minimum beperken. Laat je baard vervolgens een aantal dagen groeien. Daarna is het een kwestie van bijhouden.

De medium (4-6mm) en langere (boven de 6mm) versie van de stoppelbaard zijn ook nog steeds populair. Let hierbij goed op dat je uitstekende haren weg trimt en dat je goed je neklijn en wangen bijhoudt door ze regelmatig te scheren. Houd een lengte van twee vingers boven de adamsappel aan. Opnieuw is een transparante scheerlotion hiervoor heel handig om de baardlijn met uiterste precisie strak bij te werken.

Weersinvloeden op de huid

Goatee

Bij een goatee spreken we eigenlijk over alle baardstijlen met haar op de bovenlip en op de kin. Wanneer snor en baard met elkaar verbonden zijn, heet dit een cirkel baard. Ook deze verzorgde baardstijl zien we steeds populairder worden. Een goatee is namelijk de perfecte middenweg tussen een clean shave en een volle baard.

De goatee is vooral een goede optie voor mannen met een lang voorhoofd, maar ook bij mannen waarbij een lange, volle baard niet lukt, die wellicht te maken hebben met kale plekjes is een goatee perfect. Daarnaast is het een zeer goede optie voor mannen in het zakenleven. Zorg er dan wel voor dat de wangen en de rest van het gezicht de kaaklijn en de nek goed glad geschoren zijn. Gebruik hiervoor wederom een transparant scheerproduct, zodat je goed kunt zien waar je goatee begint en eindigt. De scheer- en verzorgingslotion van The Shaving Institute zorgt er dan ook nog eens voor dat je geschoren huid gehydrateerd en gevoed wordt, waardoor het geheel er niet alleen verzorgd uit ziet, maar de huid ook glad en fijn aanvoelt na het scheren.

Weersinvloeden op de huid

Ben je helemaal klaar met baarden?

Goed nieuws voor jou, want een clean shave is een blijvende trend, ook in 2020. Aan jou de keuze, maar wat je ook doet, kies voor een verzorgend scheerproduct en houdt alles regelmatig bij. Dan sla je de plank nooit mis. 

Mocht je alweer toe zijn aan het verlengen van het ultieme scheergemak of wil je jouw eerste flacon bestellen?

Gemiddeld 60 scheer- & verzorgingsbeurten

Het nieuwe natscheren 

Scheer- en verzorgingslotion in één

Verleng hier jouw scheergemak


 Proberen voor 1,99? Klik hier!

Andere artikelen

Op welke leeftijd beginnen mannen met scheren en hoe doen zij dat?

Op welke leeftijd beginnen mannen met scheren en hoe doen zij dat?

Tijdens de overgang van jongen naar man gaat een jongen door verschillende ontwikkelingsfases op weg naar volwassenheid. Een van deze fases is haargroei op onder andere het gezicht. Vaak wordt...

Hoe kies je het voor jou meest geschikte scheerproduct?

Hoe kies je het voor jou meest geschikte scheerproduct?

Wanneer je jezelf gaat natscheren, heb je de keuze uit vele producten. We kunnen deze in een aantal verschillende categorieën verdelen. Denk bijvoorbeeld aan traditionele scheerzeep, scheerschuim en scheergel. Deze...

The Shaving Institute introduceert de Pure Edition

The Shaving Institute introduceert de Pure Edition

The Shaving Institute heeft een nieuwe scheer- en verzorgingslotion ontwikkeld onder de naam Pure Edition. Dit product is speciaal ontwikkeld voor mannen en vrouwen die last hebben van parfumallergie.

Schrijf je in en ontvang 10% korting!

Ontvang direct 10% korting op één flacon. Daarnaast blijf je altijd op de hoogte van leuke weetjes, interessante aanbiedingen en nieuwe ontwikkelingen over scheren en huidverzorging!

×
Welkom nieuwkomer